Kikker Kiest: Hin und Her - 't Barre Land, Tijdelijke Samenscholing & Co

  za 06 november t/m za 18 december

  Kikker Kiest: Hin und Her

  't Barre Land, Tijdelijke Samenscholing & Co

  Deze voorstelling is geweest
  Benieuwd naar andere voorstellingen van Kikker Kiest: 't Barre Land, Tijdelijke Samenscholing & Co? Bekijk hier alle voorstellingen van Kikker Kiest: 't Barre Land, Tijdelijke Samenscholing & Co
  Bij gelijktijdige aankoop van tickets in de voorverkoop voor Kikker Kiest, betaal je voor de tweede en elke volgende voorstelling slechts €10 euro.

  Het toneel is een niemandsland, leeg en zonder enig houvast. Het niemandsland waarin de kleine middenstander Ferdinand Havlicek zich bevindt, wanneer hij van de ene naar de andere grenspost heen en weer pendelt, omdat hij in geen van de twee landen kan worden toegelaten. Hij blijkt een ‘niemand’, een onmogelijk ‘ambtelijk geval’, een ‘vergissing’, een speelbal van bureaucratie en onzinnige regelgeving. Feitelijk bestaat hij niet.

  Het is deze absurditeit die de Oostenrijks-Hongaarse schrijver Ödön von Horváth (niet toevallig) in 1933 in een wrange klucht optekende. De acteurs van ’t Barre Land en Tijdelijke Samenscholing, aangevuld met Sarah Jonker en Yorke Mulder-Bhangoo, dwalen over het uitgestrekte toneel en nemen bij toerbeurt de vele rollen op zich: die van onvermurwbare grenswachters, van onverschillige passanten die vooral hun eigen sores hebben en van vissers op de brug die de beide grensposten verbindt. De scènes worden verbonden door muziek van Stan Vreeken. Samen schetsen ze een absurde en onverschillige wereld, waarin de eenling tot outcast wordt gemaakt.

  Hin und Her werd ook geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival, als juryselectie van beste voorstellingen van het afgelopen jaar.

  In het kader van achteraf is het makkelijk praten, organiseren we een nagesprek bij de voorstelling.

  Kom je ook? Meld je dan aan via het facebookevenement.
  terug <

  tickets >
  data & tijden
  geweest
  voorstellingsinformatie
  website
  door
  Michiel Bakker, Vincent van den Berg, Margijn Bosch, Carole van Ditzhuyzen, Sarah Jonker, Yorke Mulder-Bhangoo, Stan Vreeken, Czeslaw de Wijs
  Locatie
  Grote Zaal
  hin_und_her
  Sofie Knijff

  De voorstelling is poëtisch, scherpzinnig en humoristisch. De compositie is mooi, met een proloog van Robert Walser, een taalacrobatisch intermezzo door Sarah Jonker, de intieme en ontroerende muziek van Stan Vreeken en het altijd lenige (denk)werk van de Barre Landers.

  de Volkskrant -

  Hoewel de gezelschappen ’t Barre Land en Tijdelijke Samenscholing de voorstelling tijdloos brengen, herkent de toeschouwer de actualiteit: het gaat over migranten, mensen die tussen landen heen en weer worden geslingerd, mensen onderweg die geen thuis hebben. Het lege toneel waarop de spelers staan is als het lege land, waarin vluchtelingen zich bevinden, toen – en nu. Prachtig.

  Theaterkrant

  ’t Barre Land is al meer dan twintig jaar een zeer graag geziene gast in ons theater. Het is een collectief spelersensemble, net als Tijdelijke Samenscholing, waarmee voor Hin und Her werd samengewerkt. Kenmerk is een speelstijl zonder opsmuk, waarin steeds de tekst het volle pond krijgt. Later dit seizoen, op 16 en 17 oktober, keert ’t Barre Land terug in Theater Kikker met de voorstelling 1991, op basis van teksten van de Kroatische schrijfster/essayiste Dubravka Ugrešić.

  Sofie Knijff
  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ