Het Zuiden - Olivier Diepenhorst / Toneelschuur Producties

  di 24 t/m do 26 maart

  Het Zuiden

  Olivier Diepenhorst / Toneelschuur Producties

  De Amerikaanse burgeroorlog staat op het punt van uitbreken als een jonge luitenant uit het Noordelijke leger verliefd wordt op een planterszoon uit het Zuiden. Een liefde die niet mag bestaan op de katoenplantage waar iedereen zich verbergt achter een façade van politieke, religieuze en morele overtuigingen om maar niet de eigen twijfels en onzekerheden onder ogen te hoeven komen. Een verboden passie wordt in bloed gesmoord, nog voordat er woorden aan gegeven kunnen worden.

  Regisseur Olivier Diepenhorst is geboeid door het stuk van de Franse schrijver Julien Green door de broeierige oorlogsdreiging, de zwoele sfeer van het Zuiden en de ontheemde, zoekende zielen. Een verhaal van toen over een samenleving die niet functioneert omdat mensen niet met zichzelf kunnen leven. Maar in de wereld die Green toont, ziet Diepenhorst veel paralellen met onze tijd waarin de angst voor de ander slechts een excuus is om de angst voor onszelf niet aan te gaan.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  regie
  Olivier Diepenhorst
  tekst
  Julien Green
  vertaling
  Judith Herzberg
  met
  Julia Akkermans, Harun Balci, André Dongelmans, Damaris de Jong, Oda Spelbos, Krisjan Schellingerhout, Mike Libanon
  Locatie
  Grote Zaal
  het_zuiden
  Annaleen Louwes & Esther Noyons

  Olivier Diepenhorst (1984) kreeg het theatervirus mee op het Christelijk Gymnasium in Utrecht en volgde de Regieopleiding in Amsterdam, waar hij in 2013 afstudeerde met een prachtig gestileerde Berenice van Racine, een voorstelling die we ook in Theater Kikker lieten zien. Vanuit een liefde voor taal en fascinatie voor geschiedenis probeert Diepenhorst teksten met een literair of poëtisch karakter in deze tijd betekenis te geven. Daarbij maakt hij gebruik van een uitgesproken fysieke beeldtaal en neemt muziek in zijn voorstellingen een steeds prominentere plek in. Olivier Diepenhorst is een van de vaste regisseurs van Toneelschuur Producties en maakt daar repertoirevoorstellingen. Vier ervan waren ook in Theater Kikker te zien: Stilte van Lars Norén (2014), Smekelingen van Euripides (2015) dat door de pers unaniem lovend werd ontvangen, Het leven is Droom van Calderón (2016) en Andromache (2018) van Racine.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ