Het Temmen van de feeks - Nina Spijkers / Toneelschuur Producties

wo 20 maart 2019

Het Temmen van de feeks

Nina Spijkers / Toneelschuur Producties

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van Nina Spijkers / Toneelschuur Producties? Bekijk hier alle voorstellingen van Nina Spijkers / Toneelschuur Producties
Katherina is een vrouw met wie niemand wil trouwen, ongeremd en wispelturig. Haar zusje Bianca, geliefd bij iedereen, mag van hun vader pas trouwen als ook Katherina aan de man is gebracht. De rijke Petruchio gaat de uitdaging aan. Maar wie temt nu eigenlijk wie?
Regisseur Nina Spijkers, die eerder stukken van Tsjechov en Heiner Müller stevig opfriste, doet een veelzeggende ingreep: ze laat vrouwen door mannen en mannen door vrouwen spelen. Zo wordt het een voorstelling niet alleen met nep wimpers, muziek en de prachtige taal van Shakespeare, maar ook een voorstelling waarin we ons af gaan vragen hoe onze vrouw- en manbeelden werken.
Met Roeland Fernhout als Katherina en Astrid van Eck als Petruchio.

EXTRA: op vrijdag 22 maart is er een nagesprek met regisseuses Nina Spijkers en Ira Kip (Shrew Her).
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
website
regie
Nina Spijkers
tekst
William Shakespeare
met
Astrid van Eck, Roeland Fernhout, Linde van den Heuvel, Julia Lammerts, Anne-Chris Schulting, Xander van Vledder
Locatie
Grote Zaal
Sanne Peper

Het knappe slot is een feministische stomp in je maag. Pijnlijk, maar noodzakelijk.

Snelle scènes knallen van de bühne, er zijn muzikale intermezzo’s waarin aanstekelijk wordt gedanst en een rokerige, glazen kamer doet dienst als feestlocatie of isoleercel.

NRC -

De continue meerlagigheid wordt ook in het slot maximaal uitgebuit… De rijkheid aan betekenis die Spijkers zo aanboort maakt haar Het temmen van de feeks tot een zeer boeiende theaterervaring.

Theaterkrant

Nina Spijkers over Het temmen van de feeks:
“De afgelopen twee jaar heb ik persoonlijk als een enorme zoektocht ervaren naar mijn stem als theatermaker en als vrouw. Ik heb mij hiervoor vaak schuldig gemaakt aan het wegzetten van feminisme als iets schreeuwerigs en ‘lekker mannen haten’. Inmiddels zijn er fantastische nieuwe stemmen in de discussie. Het gaat nu over gelijkheid en kracht. Aan de andere kant bewijst de #metoo beweging dat we er nog lang niet zijn. In deze voorstelling onderzoek ik, samen met een club geweldige acteurs, de verschillen en overeenkomsten in man-vrouw verhoudingen nu en in de tijd van Shakespeare. Met dubbelrollen, nep wimpers, prachtige taal, muziek en show formuleren we ons antwoord op Shakespeares stuk.”

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ