Het Script - Kassys

do 01 januari

Het Script

Kassys

Wat zou er gebeuren als een regisseur één solo geeft aan zes verschillende acteurs? En hen dan op dezelfde avond, tegelijkertijd, op het toneel vraagt? Hoe strikt houdt elke acteur zich aan de regieaanwijzingen in het script? Gunnen ze elkaar een plek in de spotlights? Spelen ze zelfzuchtig schmierend of willen ze elkaar ten diensten zijn?

Het Script is een beeldende voorstelling over toneelspelen en eenzaamheid; ‘vertolkingen’ van de solo kunnen verschillen, frustraties over langs elkaar heen leven steken de kop op. het gevoel dat je, ook al ben je onderdeel van een groep, je niet kan ontsnappen aan een existentiële eenzaamheid. Toevallige ontmoetingen en de behoefte aan interactie met een tegenspeler stellen hun trouw aan het script op de proef.

In Het Script zijn er geen hoofdrollen of bijrollen. Er is maar één rol en zes acteurs brengen gelijktijdig hun eigen interpretatie van dezelfde solo. Op het toneel staat een groep en toch is er geen direct contact. De acteurs doen elk apart hun ding. Ze zijn door het script gebonden.
terug <

voorstellingsinformatie
website
tekst en regie
Liesbeth Gritter
regieassistentie
Willemijn Zevenhuijzen en Vincent Brons
spel
Thijs Bloothoofd, Milan Boele van Hensbroek, Ayrton Fraenk, Harm van Geel, Esther Snelder en Peter Vandenbempt.
coproductie
Tristero

Theatergroep Kassys, onlangs nog wereldwijd een hit met ‘Total Eclipse of the Heart’, heeft met Het Script de ultieme voorstelling over depressie gemaakt. Briljant, bij tijden hilarisch en uiteindelijk flink deprimerend. Zoals het hoort.

Kassys is een oude bekende van Theater Kikker, eerder stonden ze in Kikker met o.a. CADAVRE EXQUIS en EVERYBODY HAPPY. Ze staan garant voor inventieve mime. Altijd herkenbaar en met de nodige zelfspot leggen zij de schoonheid van het menselijk falen bloot. Vorig seizoen maakte regisseuse Liesbeth Gritter furore met de Oerolhit Total Eclipse Of The Heart, die ook bij ons te zien was. Kassys maakt theatervoorstellingen en films vanuit nieuwsgierigheid, ergernis, verbazing en ongerustheid over menselijke gedragsmechanismen. De vervagende scheidslijn tussen echt en fake gedrag speelt hierin een grote rol. De Kassys-stijl is observerend, gedetailleerd, gestileerd, beeldend, onderhuids, fysiek en droogkomisch.

foto's: Floyd Koster

terug naar boven Λ