Het leven zelf - Kikker Stelt Voor: Loek de Bakker / Toneelschuur Producties

di 25 t/m wo 26 januari

Het leven zelf

Kikker Stelt Voor: Loek de Bakker / Toneelschuur Producties

Deze voorstelling is geannuleerd. Heb je tickets, dan ontvang je hierover bericht per mail. 

Dit is het verhaal van een jongen die plotseling begon te zinken – en de mensen die hem zagen gaan.


 Van de ene op de andere dag besluit de talentvolle Amos te stoppen met wedstrijdzwemmen. Niet lang daarna valt hij van zijn studentenflat. Wat overblijft zijn de herinneringen van mensen dichtbij en ver weg. Een romantische werkvakantie in Frankrijk, twee jongens in de duinen, een zolder vol foto’s.

Het leven zelf volgt zeven mensen in wiens leven Amos een rol speelde. In hun verhalen is Amos steeds aanwezig, soms prominent, soms op de achtergrond. Langzaam tekenen de contouren zich af van een jongen die niet goed weet hoe hij zich aan het leven moet verbinden. Door het ophalen van herinneringen wordt zichtbaar hoe het ene leven het andere aanraakt. Het leven zelf is een poëtische muzikale voorstelling over op de rand staan van het volwassen leven, het zoeken naar verbinding, vriendschap en liefde in allerlei vormen.

De jonge talentvolle regisseur Loek de Bakker is geïnspireerd door het poëtische stijl van Het leven zelf van de jonge schrijver Roelof ten Napel (genomineerd voor de Grote Poëzieprijs en de C. Buddingh’ prijs). Hij maakt een voorstelling waarin niet alleen met taal, maar ook met muziek, beelden en sferen het verhaal wordt verteld. Casper Vandeputte (winnaar Toneelschrijfprijs 2020) maakt de toneelbewerking van het boek.
terug <

afgelast >
data & tijden
voorstellingsinformatie
Regie
Loek de Bakker
Naar de roman van
Roelof ten Napel
Bewerking
Casper Vandeputte
Met
Sharlee Daantje, Alex Hendrickx, Michael Muller, Jade Olieberg
Muziek
Hans Vermunt i.s.m. Guy Corneille
Decor
Janne Sterke
Kostuums
Rebekka Wörmann
Licht
Casper Leemhuis
Locatie
Grote Zaal
loek_de_bakker_het_leven_zelf

Loek de Bakker (1992) studeerde in 2016 af aan de Regie Opleiding van de Toneelacademie Maastricht met een eigenzinnige bewerking van Ibsens klassieker Hedda Gabler. In zijn voorstellingen creëert Loek hyper-esthetische werelden waarin personages krampachtig op zoek zijn naar houvast en erkenning. In een strakke, beeldende stijl en met een flinke dosis humor, onderzoekt hij menselijk gedrag in al haar extremiteit. Hij liep stage bij Toneelgroep Oostpool en het Nationale Toneel/NTjong. Hij maakte in het Schuur Atelier van Toneelschuur Producties de voorstelling This will end in tears en zijn voorstelling THE VERY TIRED GIRL was te zien op theaterfestival de Parade. In  seizoen 2017/2018 maakte Loek de trailervoorstelling Flikflak bij Het Laagland en regisseerde hij bij Toneelschuur Producties de jaarlijkse jongerenproductie Starring #21: Dorian Gray, gebaseerd op de beroemde roman van Oscar Wilde.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ