Het laatste gesprek - Theatergezelschap Gehring en Ketelaars

di 22 januari 2019

Het laatste gesprek

Theatergezelschap Gehring en Ketelaars

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van Theatergezelschap Gehring en Ketelaars? Bekijk hier alle voorstellingen van Theatergezelschap Gehring en Ketelaars
Een cliënt en een functionaris zitten tegenover elkaar in de kale ruimte van Het Instituut. De uren tikken weg. Wat begint als een standaard bureaucratische afhandeling, verandert in een kafkaësk labyrint.

Het laatste gesprek is een gesprek tussen een doorgewinterde functionaris en een cliënt die van haar afhankelijk is. Hoe gaan beide partijen om met de speelruimte tussen de regels?

Gehring & Ketelaars geeft in Het laatste gesprek vorm aan een angst die voor iedereen herkenbaar is en voor miljoenen mensen werkelijkheid: dat je niet vrij bent om je eigen weg te gaan, maar dat een ander mens over jou beslist.

De voorstelling is gebaseerd op gesprekken met cliënten en functionarissen en speelt ook bij bureaucratische instanties waar G&K haar onderzoek deed.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
website
van en met
Anne Gehring, Vera Ketelaars / Emma Pelckmans
regie
Nina Spijkers
tekst
Vera Ketelaars
compositie
Mark Nieuwenhuis
lichtontwerp
Eddy Konijn
decor
Ruben Wijnstok
kostuums
Maartje Prins
Locatie
Kleine Zaal
Klik hier om een interview te lezen met Anne Gehring en Vera Ketelaars
vx
Randy Fokke

Anne Gehring en Vera Ketelaars vormen samen Gehring & Ketelaars, waarmee ze vanuit een persoonlijke fascinatie maatschappelijke thema’s aansnijden. Hun voorstelling Sexiety (2016/2017) onderzocht nieuwe manieren om over seksualiteit te spreken. De voorstelling was een Oerolhit, werd lovend door de pers ontvangen en genomineerd voor de Seks Media Prijs.

foto's: Moon Saris

Voor iedereen die weleens bij een loket heeft moeten verschijnen is het een herkenbare nachtmerrie. Actrices Anne Gehring en Vera Ketelaars tonen precies zo’n nachtmerrie, maar dan extremer, absurder. Theater op zijn kafkaiaans.

Dat is het uitgangspunt voor Gehring en Ketelaars: het moment dat de werkelijkheid verdwijnt achter die ondoordringbare muur van regels en wetten.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ