Het Houten Ezeltje + De Jeugdherinnering - Benjamin Verdonck / Toneelhuis

di 05 maart 2019

Het Houten Ezeltje + De Jeugdherinnering

Benjamin Verdonck / Toneelhuis

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van Benjamin Verdonck / Toneelhuis? Bekijk hier alle voorstellingen van Benjamin Verdonck / Toneelhuis
Benjamin Verdonck is terug met twee tafeltoneelvoorstellingen, opnieuw een lust voor oog en oor. Wat een lezing had moeten zijn naar aanleiding van Even I must understand it, het boek van Benjamin Verdonck met een overzicht van zijn werk, mondde uit in een nieuwe voorstelling. Met speelse beelden gidst hij ons langs het bochtige parcours tussen atelier en scène met verhalen, foto’s, films en een theatertje uit een doosje, een kat en muziek in Het houten ezeltje.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
website
concept en uitvoering
Benjamin Verdonck
Locatie
Kleine Zaal

In het tweede deel, De jeugdherinnering, gaat Verdonck in de weer met de tijd. Shakespeare schreef 450 jaar geleden: de tijd is uit zijn hengsels. Met behulp van een Vogue magazine, een schaar en enkele vage herinneringen illustreert Benjamin Verdonck dat Shakespeare nog altijd gelijk heeft.

Benjamin Verdonck (1972) is acteur, schrijver, beeldend kunstenaar en theatermaker. Hij bespeelt zowel de reguliere theaterzaal als de publieke ruimte. Zo bivakkeerde hij in Hirondelle/Dooi Vogeltje/The Great Swallow in een vogelnest op 32 meter hoogte tegen een kantoorgebouw. In 2009 lanceerde hij KALENDER, waarmee hij een jaar lang met dagelijkse acties intervenieerde in de openbare ruimte in Antwerpen. In Theater Kikker was Verdonck vaak te zien: onder meer met tafeltoneel in notallwhowanderarelost en, samen met acteur Willy Thomas, afgelopen voorjaar in Tweetakt met Wat ik graag zou zijn als ik niet was wat ik ben. Vorig seizoen maakte hij het schitterende Liedjes voor Gigi, in september 2018 nog eens te zien in Kikker Kiest. Verdonck maakt deel uit van de vaste makerskern van het Toneelhuis in Antwerpen.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ