My dinner with... - Het Debuut: Tarik Moree en Tim Olivier Somer

do 01 januari

My dinner with...

Het Debuut: Tarik Moree en Tim Olivier Somer

Inmiddels niet meer weg te denken uit het theaterlandschap: Het Debuut. Jonge theatermakers tonen hun afstudeerwerk met lef en scherpzinnigheid, geselecteerd door Rudolphi Producties tijdens het ITs Festival. Gewoonlijk bestaat Het Debuut uit drie korte voorstellingen, dit jaar werd Rudolphi Producties tijdens het festival geraakt door het stuk van Tarik Moree en Tim Olivier Somer en besloten ze slechts één voorstelling te selecteren.

Tarik Moree en Tim Olivier Somer / Toneelacademie Maastricht - My dinner with...
Regisseur André en acteur Wally hebben afgesproken in een sjiek restaurant. Een alledaagse situatie waarin Wally luistert naar André’s tot de verbeelding sprekende ervaringen en gedachten. Ze kijken kritisch naar wat het leven zou kunnen betekenen en geven verschillende visies op wat theater volgens hen is, was en kan zijn.

De avond wordt ingeleid door Lisa en Mirthe (collectief La Isla Bonita) en zij laten je na afloop kennismaken met de makers.
terug <

voorstellingsinformatie
website
regie
Marcus Azzini, Loek de Bakker, Walter Bart (Wunderbaum), Ludwig Bindervoet (Urland), Theu Boermans, Lotte Bos & Annechien de Vocht (YoungGangsters), Jan Hulst & Kasper Tarenskeen, Alex Klaasen, Mirthe Labree & Lisa Schamlé (La Isla Bonita), Rob Ligthert, Floor Houwink ten Cate & Anne Maike Mertens & Yannick Noomen (Nineties Productions), Suzan Boogaerdt & Bianca van der Schoot, Michel Sluysmans, Nina Spijkers, Guy Weizman
tekst
Gebaseerd op de Vlaamse theaterbewerking van Damiaan De Schrijver (tgSTAN) en Peter Van den Eede (De KOE) naar de Amerkaanse film My Dinner with Andre (1981) geschreven en gespeeld door André Gregory en Wallace Shawn
spel
Tarik Moree, Tim Olivier Somer
Locatie
Grote Zaal
Foto: Paul Rondags

Een fascinerende toneelpuzzel voor liefhebbers, een aanstekelijk acteerfeest voor iedereen

Volkskrant -

een waar acteerfestijn van twee piepjonge acteurs die alles lijken te kunnen en die met enorme gretigheid en enthousiasme het publiek veroveren

Haarlems Dagblad

Op reflecterende wijze doen Tarik Moree (1996) en Tim Olivier Somer (1993) een poging een afspiegeling van het huidige theaterlandschap te creëren. Het stuk is opgedeeld in verschillende scènes en aan iedere scène werken zij met een andere regisseur. Op deze manier bundelen zij met hun voorstelling uiteenlopende visies van diverse Nederlandse theatermakers, regisseurs en collectieven.

Tarik Moree (1996) studeerde in 2018 af aan de Toneelacademie te Maastricht. Hij groeide op in Den Haag en zat daar vanaf zijn zesde tot zijn achttiende op de jeugdtheaterschool. Direct na het behalen van zijn middelbare schooldiploma vertrok hij naar Maastricht. In de zomer van 2018 heeft Tarik samen met Tim een nieuwe voorstelling in Tongeren op festival Moment gemaakt, voortbordurend op een voorstelling die zij aan het begin van hun vierde jaar samen maakten. Samen vormen Tarik en Tim Olivier Somer een theatercollectief.

Tim Olivier Somer (1993) studeerde in 2018 af aan de Toneelacademie Maastricht. In seizoen 2018-2019 speelt en maakt Tim een voorstelling voor festival Moment met Tarik Moree en is hij te zien in de grote zaal voorstelling Allemaal Mensen van Toneelgroep Oostpool.
Tim is opgegroeid op verschillende plekken in Nederland en in Portugal. Na zijn MBO opleiding Artiest theater is hij direct begonnen aan de Toneelacademie Maastricht.

Foto: Paul Rondags

terug naar boven Λ