Het Debuut - Rudolphi Producties

ma 25 t/m di 26 september

Het Debuut

Rudolphi Producties

Ontwapenend, scherpzinnig, verontrustend en hartverwarmend, zo noemt de jury de nieuwe generatie pas afgestudeerde theatermakers geselecteerd tijdens het ITs Festival. Rudolphi Producties selecteerde de drie meest aansprekende voorstellingen van afstuderende theatermakers van de Nederlandse Toneel- , Dans- en Kleinkunstopleidingen en beloont ze met een gezamenlijke tournee: Het Debuut. Met hun afstudeervoorstelling hebben zij ons omvergeblazen, onze harten gestolen en hun talent getoond.

De geselecteerde voorstellingen en makers voor Het Debuut 2017 zijn:

What sounds like now – Nick Livramento Silva (Artez) & Joey Schrauwen (Performance-opleiding Toneelacademie Maastricht, afgestudeerd in 2017)
The seed of life – Romano Haynes (Toneelacademie Maastricht)
Körper Körper  – Nanna Hanfgarn & Leon Emil Franzke (Dansopleiding, ArtEZ hogeschool voor de kunsten Arnhem)

EXTRA: na afloop van de avond vindt er een nagesprek met de makers plaats.
terug <

koop tickets >
data & tijden
voorstellingsinformatie
 
 
 
Locatie
Grote Zaal
Jeroen Koevoets

Nick Livramento Silva & Joey Schrauwen | What sounds like now
Toneelschool, ArtEZ hogeschool voor de kunsten Arnhem / Performance, Toneelacademie Maastricht
Een kale ruimte, twee mannen en een spreekgestoelte. In 30 minuten ontvouwt zich een fascinerend gevecht met taal, een gevecht tegen prestatiedruk, een zoektocht weg van de zelfcensuur. De mannen hebben voor zichzelf een theatrale valstrik gezet, waaruit zij zich voor het luisterend oor van het publiek proberen te ontworstelen. What sounds like now is een freestyle rap performance. Het is een poging om de binnenwereld zonder schaamte het toneel op te sleuren. Niets staat vast behalve een paar spelregels, die gedurende de avond zomaar kunnen veranderen.

De jury: “Nick en Joey doen iets wat zelden vertoond is in het theater. Wij hebben ademloos zitten kijken naar een van de meest gedurfde performances die we ooit gezien hebben”.

concept, spel en regie: Nick Livramento Silva, Joey Schrauwen

Romano Haynes | The Seed of Life
Acteursopleiding, Toneelacademie Maastricht
Een kind van twee culturen, Kaapverdisch en Surinaams. Het verhaal dat Romano vertelt is persoonlijk en universeel tegelijkertijd. Het raakt aan hoe wij ons allemaal verhouden tot onze afkomst en onze ouders. Bij de geboorte ligt de toekomst open en is alles mogelijk. Maar als volwassene terugkijkend op het leven blijkt het verloop vaak grimmiger. Een eerbetoon aan de moeder, haar warmte, kracht en eindeloze doorzettingsvermogen. Ga met Romano mee op reis langs de herinneringen uit zijn verleden, langs proza en spoken word. Een voorstelling over haat en liefde. Over toen en later. In het hier en nu.

“Romano toont zich een meesterverteller. In een simpele maar o zo dwingende vorm neemt hij ons mee in zijn meest persoonlijke geschiedenis. Het is onvermijdelijk en vertelt ons een verhaal uit een cultuur die ver lijkt maar door de geschiedenis heen de onze is geworden” aldus de jury.

concept, tekst en spel: Romano Haynes, zang: Yorlenie Delgado Faria, regie: Tjon Rockon, lichtontwerp: Dennis Vooren.

Nanna Hanfgarn & Leon Emil Franzke | Körper Körper
Dansopleiding, ArtEZ hogeschool voor de kunsten Arnhem
Körper Körper onderzoekt het concept van lichaam, gender en identiteit. Door middel van mysterie en humor bevragen de performers deze hedendaagse vraag, die zij benaderen op een persoonlijke en universele wijze. Wat betekent man zijn? Wat betekent vrouw zijn? En is er een plek waar de  twee seksen in elkaar overgaan? Rauwe dans en elektronische beats brengen je in een hypnotiserende trance waarin alles in elkaar overvloeit.

De jury over de voorstelling: “Op subtiele wijze wordt de genderproblematiek aan de kaak gesteld. Op ingenieuze wijze wordt muziek, beweging en beeld tot een krachtige performance versmolten die ons allen aangaat”.

creatie en performance: Nanna Hanfgarn & Leon Emil Franzke, compositie en geluidsontwerp: Kasper Föhres. Met dank aan: ArtEZ; Jochem Naafs, Gemma Jelier, Aryeh Weiner, Reut Aviran, Hillary Blake Firestone, Generale Oost; Eve Hopkins, Daphne Storms, Rob Daanen, Simone van Berkel.

Het ITs Festival (International Theatre School Festival) is een jaarlijks festival dat het werk toont van afstuderende theatermakers van de Nederlandse toneel- , dans- en kleinkunstopleidingen. De drie beste voorstellingen worden door Rudolphi Producties gekozen en op tournee gestuurd. Rudolphi Producties is de thuishaven voor zelfstandige theatermakers met een voorliefde voor theater dat dicht op de huid van de samenleving zit. Rudolphi Producties kiest voor theater dat verbaast, ontroert, schuurt en verrast.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ