Het Debuut - ITs Festival / Rudolphi Producties

di 22 september 2015

Het Debuut

ITs Festival / Rudolphi Producties

Ontwapenend, scherpzinnig, verontrustend en hartverwarmend, zo noemt de jury hen. Ditmaal hebben ze slechts één voorstelling uitgekozen van afstuderende theatermakers van de Nederlandse Toneel- , Dans- en Kleinkunstopleidingen om door Rudolphi Producties te worden beloond met een tournee. La Isla Bonita. Een wervelende showvoorstelling van vijf meiden van de Performance opleiding uit Maastricht, die op vrij onnavolgbare wijze verschillende facetten van vluchtelingenproblematiek belichten. Een les in empathie terwijl er in turnpakjes aparte shownummers worden gebracht en onderlinge twisten worden uitgevochten.

EXTRA: Aansluitend aan de voorstelling gaat Oscar Kocken in gesprek met alle makers.

‘We hebben gekozen voor 5 zeer sterke acteurs met een groot gevoel voor timing, ritme, présence; zelfverzekerd maar nooit ijdel, kwetsbaar maar nooit sentimenteel’, aldus de jury.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
Van Milou van Duijnhoven, Luit Bakker, Mirthe Labree, Lisa Schamlé en Aukje Schaafsma (Toneelacademie Maastricht, opleiding Theatraal Performer) in een regie van Jeroen De Man.
“EN TOEN KWAM LAMPEDUSA” - interview door Oscar Kocken
vx

Vijf meiden uit Maastricht (Toneelacademie/Performance) brachten een in alle opzichten een wervelende show getiteld La Isla Bonita, die op vrij onnavolgbare wijze verschillende facetten van vluchtelingenproblematiek belichtte, terwijl er in glitterpakjes aparte dansen weden opgevoerd, met planten werd gesmeten en onenigheden werden uitgevochten. Mooi van opbouw en ernstig om te lachen.

De Volkskrant

Het ITs Festival is een jaarlijks festival dat het werk toont van afstuderende theatermakers van de Nederlandse toneel- , dans- en kleinkunstopleidingen. De drie beste voorstellingen worden door Rudolphi Producties gekozen en op tournee gestuurd. Rudolphi Producties is de artistieke thuishaven voor zelfstandige theatermakers met een voorliefde voor beeldend, muzikaal en sprankelend theater dat dicht op de huid van de samenleving zit. Het zijn theatermakers die onvoorwaardelijk voor kunst durven kiezen zonder daarbij de toeschouwer uit het oog te verliezen.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ