Het Debuut - Rudolphi Producties

  di 28 t/m wo 29 september

  Het Debuut

  Rudolphi Producties

  Onze voorstellingen zijn alleen toegankelijk met een coronatoegangsbewijs. Lees hier meer.

  ~ Het Debuut jubileumtournee 10de editie ~
  Niet meer weg te denken van de Nederlandse podia! Het Debuut lanceert nieuw theatertalent in een avondvullend programma met drie korte voorstellingen en een film. Voor de troepen uit presenteert Rudolphi Producties al tien jaar lang veelbelovend theatertalent in Het Debuut. Pioniers waar je ongetwijfeld nog veel van gaat horen.

  Dit jaar in Het Debuut:

  Annihilation
  I
  reduce to nothing - Aleksej Ovsiannikov
  Hoe kun je afstand nemen van jezelf, je ego, en opgaan in de ruimte totdat je er helemaal in verdwijnt? Wat blijft er over als de mens afwezig is? Aleksej onderzoekt hoe het lichaam zich terugtrekt. Een requiem, een gedicht, een fysieke performance. Het confronteert ons met de kwetsbaarheid van ons bestaan.

  Flying High - Eva Van Kleef, Maria Marbus
  Een vriendengroep worstelt met de paradox van onze hedendaagse prestatie- en concurrentiemaatschappij. Het is eng om uitzonderlijk te zijn, maar ook eng als anderen uitzonderlijker zijn dan jij. In deze talige, 90’s-inspired voorstelling wordt menselijk gedrag uitvergroot. Een hedendaagse interpretatie van Icarus in gabberkostuums.

  actually... let's forget about me - Charlotte Gillain
  Een vrouw, alleen in haar slaapkamer. Ze  filmt zichzelf. We treden een anonieme maar toch ook intieme ruimte binnen. In een poging haar zoektocht vast te leggen zien wij haar constant veranderen. actually…let’s forget about me is een interdisciplinair videowerk, ontstaan uit een kruisbestuiving tussen mime en kunstmatige intelligentie.

  SKIN - Jim Buskens
  In SKIN bewegen performers Manouk Pluis en Jim Buskens om elkaar heen in een poging  één genderneutraal lichaam te vormen. Langzaam vervagen de grenzen, ze verstrengelen tot één geheel waarin je niet meer ziet welk lichaamsdeel van wie is. In deze performance overstijgen de dansers de aangeboren fysieke verschillen en gaan ze op zoek naar het nulpunt van ons menselijk lichaam.
  terug <

  tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Annihilation
  I reduce to nothing:
  concept en spel
  Aleksej Ovsiannikov
  techniek, geluid
  ism Hessel Hilgersom
  begeleider
  Francesca Lazzeri
   
  Flying High:
  regie
  Eva van Kleef
  tekst
  Eva van Kleef en Maria Marbus
  spel
  Bob Ott, Jelmer de Groot, Maria Marbus, Valentijn de Jonge
  kostuum en scenografie
  Sara Schoon
  muziek
  Thijs Bremmers
  Tekstbegeleiding
  Rik van den Bos
   
  actually... let's forget about me:
  concept, tekst en spel
  Charlotte Gillain
  geluid
  Robbi Meertens
  kunstmatige intelligentie
  Arran Lyon
  camera
  Annika Wallis, Lisa Eronini
  regie
  Ruth Borg
  begeleiding
  Maurice Bogaert
   
  SKIN:
  concept
  Jim Buskens
  performance
  Jim Buskens, Manouk Pluis
  tekst
  Kae Tempest
  coaching
  Roshanak Morrowatian
  dramaturgisch advies
  Lara van Lookeren
  muziek
  Mina Caputo
  Locatie
  Grote Zaal

  Met Het Debuut geeft Rudolphi Producties pas afgestudeerde theatermakers een kans om hun werk te tonen en zich verder te ontwikkelen. De afgelopen jaren presenteerde Rudolphi Producties theatermakers als Caro Derkx, Tim Olivier Somer, Tarik Moree, Romano Haynes, Performancegroep ROTOR, La Isla Bonita, Firma Draak, Rundfunk, Performancecollectief URLAND en George Tobal.

  Rudolphi Producties is de artistieke thuishaven voor zelfstandige theatermakers met een voorliefde voor theater dat dicht op de huid van de samenleving zit. Makers die onvoorwaardelijk voor kunst durven kiezen zonder daarbij de toeschouwer uit het oog te verliezen. Rudolphi Producties kiest voor theater dat verbaast, ontroert, schuurt en verrast.

  Eva van Kleef en Maria Marbus

  Eva van Kleef (1998) en Maria Marbus (1996) vonden elkaar in hun gezamenlijke liefde voor Griekse mythologie en studeerden in 2021 allebei af aan resp. de regieopleiding en de acteursopleiding van de Toneelacademie Maastricht.

  Aleksej Sergevitch Ovsiannikov (1990) geboren en getogen Amsterdam-Zuidoost en opgevoed door Russische ouders, studeerde in 2021 af aan de mimeopleiding van de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam.

  Charlotte Gillain (1998) afkomstig uit Kalmthout, een klein dorpje naast Antwerpen, studeerde in 2021 af aan de mimeopleiding van de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam.

  Jim Buskens (1996) en Manouk Pluis (1999) studeerden in 2021 af aan resp. de performance- en  acteursopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Vertrekpunt in hun werk is transformatie, zowel lichamelijk als maatschappelijk.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ