Herrie - Kikker Stelt Voor: Maja Westerveld i.s.m. Abattoir Fermé & NONA

vr 04 december 2020

Herrie

Kikker Stelt Voor: Maja Westerveld i.s.m. Abattoir Fermé & NONA

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van Kikker Stelt Voor: Maja Westerveld i.s.m. Abattoir Fermé & NONA? Bekijk hier alle voorstellingen van Kikker Stelt Voor: Maja Westerveld i.s.m. Abattoir Fermé & NONA
“Vorige week was ik hem kwijt
Ik had hem met twee briefjes naar de supermarkt gestuurd

Een briefje met: “kwark”
En een briefje met: “help deze man kwark te vinden”
Ik heb vier dagen niks gehoord”

Schrijfster en theatermaakster Maja Westerveld is gefascineerd door enkelingen, zonderlingen en het bijzondere van het doodnormale. Ze houdt van mensen die consequent net onder de melodie zingen, die klein maar dapper uren door supermarkten dwalen en onverrichter zake huiswaarts keren, en om de andere week op een verkeerde trein stappen. Meestal een internationale.

Herrie is een vlijmscherp gesprek tussen twee mensen die klem zitten in elkaar en in zichzelf, en die zich ondertussen proberen te handhaven in een wereld die om hen heen helemaal uit elkaar valt. Het is een hartstochtelijke ode aan de poging van de struikelende medemens.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
Tekst, spel en regie
Maja Westerveld
Begeleiding
Abattoir Fermé
Decor en licht
Sven Van Kuijk
Productie
Abattoir Fermé & NONA
Locatie
Grote Zaal
maja_westerveld
Stef Lernous
Extra informatie over de voorstelling
vx

Westerveld weet wat ze doet, al vanaf de openingspassage hang je aan haar lippen. Heerlijke woordkeuzes en pittige details maken van haar een volbloed verteller. Alles samen is deze Herrie theater in haar essentie. Verhalen vertellen rond een kampvuur, is dat niet hoe het ooit begon?

Het Nieuwsblad - Magali Degrande -

Maja Westerveld (1985) studeerde in 2009 af als toneelschrijver aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. In 2011 ruilde Maja Nederland in voor Brussel en begon ze haar Masterstudies Regie aan het RITCS, waar ze in 2015 afstudeerde.

Tijdens haar masterstudies volgde Maja een stage als regieassistent tijdens Colossus (2014) van Abattoir Fermé. Nu volgt Westerveld een intensief vijfjarig ontwikkelingstraject bij Abattoir Fermé. Na haar eerste solovoorstelling “Drek” is nu haar tweede voorstelling “Herrie” een wapenfeit. Drek was eerder te zien in Theater Kikker tijdens de Wintercollectie van 2017. Maja is dus niet helemaal een onbekende. Maar omdat dit bijzondere talent een groot podium verdient, stellen we haar graag nogmaals voor aan ons publiek in de serie Kikker Stelt Voor.

Kikker Stelt Voor:
Deze voorstelling is onderdeel van Kikker Stelt Voor. In deze serie presenteert Theater Kikker één keer per maand een nieuwe theatermaker aan het publiek. Een maker die in onze ogen de moeite waard is en waarvan wij verwachten nog veel te horen in de toekomst. Om de maker beter te leren kennen organiseren we leuke extra’s zoals een interview of een nagesprek. I.v.m. de RIVM richtlijnen zoeken we per voorstelling naar leuke passende vormen. Meer nieuwe makers leren kennen? Kijk hier voor het Kikker stelt voor programma.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ