Herrie - Kikker Stelt Voor: Maja Westerveld i.s.m. Abattoir Fermé & NONA

  vr 04 december

  Herrie

  Kikker Stelt Voor: Maja Westerveld i.s.m. Abattoir Fermé & NONA

  “Vorige week was ik hem kwijt
  Ik had hem met twee briefjes naar de supermarkt gestuurd

  Een briefje met: “kwark”
  En een briefje met: “help deze man kwark te vinden”
  Ik heb vier dagen niks gehoord”

  Schrijfster en theatermaakster Maja Westerveld is gefascineerd door enkelingen, zonderlingen en het bijzondere van het doodnormale. Ze houdt van mensen die consequent net onder de melodie zingen, die klein maar dapper uren door supermarkten dwalen en onverrichter zake huiswaarts keren, en om de andere week op een verkeerde trein stappen. Meestal een internationale.

  Herrie is een vlijmscherp gesprek tussen twee mensen die klem zitten in elkaar en in zichzelf, en die zich ondertussen proberen te handhaven in een wereld die om hen heen helemaal uit elkaar valt. Het is een hartstochtelijke ode aan de poging van de struikelende medemens.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Tekst, spel en regie
  Maja Westerveld
  Begeleiding
  Abattoir Fermé
  Decor en licht
  Sven Van Kuijk
  Productie
  Abattoir Fermé & NONA
  Locatie
  Grote Zaal
  maja_westerveld
  Stef Lernous
  Extra informatie over de voorstelling
  Avatar
  vx

  Westerveld weet wat ze doet, al vanaf de openingspassage hang je aan haar lippen. Heerlijke woordkeuzes en pittige details maken van haar een volbloed verteller. Alles samen is deze Herrie theater in haar essentie. Verhalen vertellen rond een kampvuur, is dat niet hoe het ooit begon?

  Het Nieuwsblad - Magali Degrande -

  Maja Westerveld (1985) studeerde in 2009 af als toneelschrijver aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. In 2011 ruilde Maja Nederland in voor Brussel en begon ze haar Masterstudies Regie aan het RITCS, waar ze in 2015 afstudeerde.

  Tijdens haar masterstudies volgde Maja een stage als regieassistent tijdens Colossus (2014) van Abattoir Fermé. Nu volgt Westerveld een intensief vijfjarig ontwikkelingstraject bij Abattoir Fermé. Na haar eerste solovoorstelling “Drek” is nu haar tweede voorstelling “Herrie” een wapenfeit. Drek was eerder te zien in Theater Kikker tijdens de Wintercollectie van 2017. Maja is dus niet helemaal een onbekende. Maar omdat dit bijzondere talent een groot podium verdient, stellen we haar graag nogmaals voor aan ons publiek in de serie Kikker Stelt Voor.

  Kikker Stelt Voor:
  Deze voorstelling is onderdeel van Kikker Stelt Voor. In deze serie presenteert Theater Kikker één keer per maand een nieuwe theatermaker aan het publiek. Een maker die in onze ogen de moeite waard is en waarvan wij verwachten nog veel te horen in de toekomst. Om de maker beter te leren kennen organiseren we leuke extra’s zoals een interview of een nagesprek. I.v.m. de RIVM richtlijnen zoeken we per voorstelling naar leuke passende vormen. Meer nieuwe makers leren kennen? Kijk hier voor het Kikker stelt voor programma.

  • what-you-see
   >

   What You See: Tender Men - What You See Festival 2020 / Koen De Preter

   theater

   What You See: Tender Men - What You See Festival 2020 / Koen De Preter

   theater

  • what-you-see
   >

   What You See: Radical Tenderness - What You See Festival 2020 / Donna Chittick, Wat We Doen, ea

   dans  theater

   What You See: Radical Tenderness - What You See Festival 2020 / Donna Chittick, Wat We Doen, ea

   dans  theater

  • de_theatertroep_speelt_kaal
   >

   De Theatertroep speelt…Kaal - De Theatertroep

   theater

   De Theatertroep speelt…Kaal - De Theatertroep

   theater

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ