Herfststukjes: Superoma 6+ - Anne Maike Mertens

do 01 januari

Herfststukjes: Superoma 6+

Anne Maike Mertens

Lola’s oma is moe, vergeetachtig en langzaam. Lola houdt van actie en leuke dingen doen en is daarom niet graag bij haar oma. Er gaan Lola steeds meer dingen opvallen. Waarom is oma’s haar soms zo ontploft en waarom zit ze zo vaak aan de dikke grijze haar op haar kin? En wat is die kamer in huis eigenlijk, waarop staat ‘Verboden voor kleinkinderen’? Als er boeven door de straat rennen, kan oma niet meer doen alsof. Ze pakt vliegensvlug haar Superomacape en trekt ten strijde. Dan ziet Lola haar ware oma, de langzaamste maar sterkste superheld ter wereld; haar levenservaring is haar superkracht. Superoma is een vrolijk en muzikaal superheldenverhaal en een gebreide ode aan alle oma’s in een volledig gebreid decor!

EXTRA: RadioKast!
Randprogramma van dinsdag 17 t/m vrijdag 20 oktober van 14.00u-16.30u in de foyer.
Gebaseerd op Achterwerk in de Kast heeft de Concertzender een eigen RadioKast! Kom radio maken in de Kast. Zing een lied, laat je interviewen of breng verslag uit van je belevingen tijdens Herfststukjes in Theater Kikker. Jouw mini-radioshow wordt opgenomen en is op de website van de Concertzender terug te luisteren!
terug <

voorstellingsinformatie
regie
Anne Maike Mertens
tekst
Malou de Roy van Zuydewijn
spel
Lottie de Bruijn, Tine Cartuyvels
Moon Saris

Alle kinderen met een lieve, leuke Super Oma moeten deze voorstelling gaan zien, want dan weet ik zeker dat je je oma nog meer waardeert

een feestje om naar Tine Cartuyvels te kijken.

Theatermaker Anne Maike Mertens (o.a. Nineties Productions) startte samen met theatervormgever Bibi Trompetter in 2013 een breiclub in Amsterdam Noord. De dames van de club breien al sinds de oprichting het decor van hun voorstellingen. Ook Superoma wordt gemaakt in een volledig met hand gebreid wollen decor. Humor en brutaliteit, muzikaliteit, absurditeit en snelle schakels kenmerken het werk van Anne Maike. De tekst van Superoma wordt geschreven door de jonge toneelschrijfster Malou de Roy van Zuydewijn (o.a. Bontehond, Filiaal).

Moon Saris / Stipproducties - Brei collectief - Superoma © Moon Saris
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ