Herfstukjes: Legends 8+ - BonteHond / Beumer & Drost

do 01 januari

Herfstukjes: Legends 8+

BonteHond / Beumer & Drost

Wie wil je zijn? Ga je de rol spelen die men voor je bedacht heeft? Of schrijf je je eigen verhaal met jezelf als hoofdrolspeler? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Zo is een Almeerse accountant eigenlijk een behendige elf. Een uitgebluste huisvrouw een briljante kernfysioloog met telekinetische gaven en een werkloze IT’er een geliefde koning van een immens onderwaterrijk. De volwassenen in Legends willen het gewone leven ontvluchten en voor even veranderen in hun favoriete fantasy-personages. We zien grote mensen die ondanks alle scheve blikken van anderen kind willen blijven en stug blijven doorspelen en fantaseren.
terug <

voorstellingsinformatie
website
regie
René Geerlings
idee en spel
Maurits van den Berg, Lisa Groothof en Sacha Muller
dramaturgie
Judith Faas
Locatie
Grote Zaal
KAMERICH & BUDWILOWITZ -EYES2

De op hol geslagen fantasie van het trio en hun dramatische manier van spelen zorgen voor een hoop hilarische scènes.

De teksten zijn geestig (tekstbijdragen van Sofie Tseng) en de acteurs grappig. Sterk is de onderlaag van het verhaal: de fantasie-wereld verandert op den duur de houding van de personages in hun dagelijks leven. Ook daarin worden ze net ietsje heldhaftiger, waardoor ze ook over hun echte leven tevredener worden.

In 2015 speelden de jonge makers van Beumer & Drost het eerste deel van deze voorstelling op Theaterfestival De Parade: Legends of the LARPS part one. Voor het tweede deel, dat nu bij Herfststukjes te zien is, werken Beumer & Dost samen met BonteHond.

BonteHond maakt uitdagend, toegankelijk theater voor jong publiek en publiek dat zich jong voelt. De makers vinden dat theater deel moet uitmaken van de leefwereld van kinderen en jongeren omdat het bijdraagt aan zelfvertrouwen en verbeeldingskracht. Opgroeien is een serieuze en kwetsbare zaak. BonteHond ziet dat en biedt troost en verwondering.


terug naar boven Λ