Herfststukjes: WIEDEEDHET 6+ - BonteHond

do 22 oktober 2020

Herfststukjes: WIEDEEDHET 6+

BonteHond

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van BonteHond? Bekijk hier alle voorstellingen van BonteHond
Door de aangescherpte coronamaatregelen mogen wij maximaal 30 personen ontvangen.

Wie is die geheimzinnige man achter de heg in de tuin? En van wie is dit landhuis eigenlijk? In een donkere kamer horen we een gil, het licht gaat aan en er ligt iemand op het kleed die -als niemand kijkt- toch weer opstaat. Kortom, wie heeft wat gedaan en waarom, wanneer en waar?

Wiedeedhet is op een grappige manier spannend en filosofisch. Want ook al denken wij doorgaans zeker te zijn van onze zaak is uiteindelijk niets wat het lijkt. Zelfs de voorstelling blijkt bij nader inzien anders dan dat de flyer beloofde. Een groot mysterie dus, een raadsel dat uiteindelijk opgelost moet worden.

Wiedeedhet gaat over vragen stellen en proberen die zelf te beantwoorden. Over goed opletten en verder kijken dan je neus lang is. We zijn allemaal detectives en de aanwijzingen liggen in deze voorstelling voor het oprapen.

 
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
Website
www.bontehond.net
concept
Job Raaijmakers en René Geerlings
regie
René Geerlings
compositie
Wim Conradi
cast
Kim van Zeben, Job Raaijmakers, Joep Hendrikx, Anna Schoen
decor
Marlies Schot
techniek
Iris Rodenburg
Locatie
Grote Zaal
wie-deed-het
KAMERICHBUDWILOWITZ

BonteHond maakt uitdagend, toegankelijk theater voor jong publiek en publiek dat zich jong voelt. De makers vinden dat theater deel moet uitmaken van de leefwereld van kinderen en jongeren omdat het bijdraagt aan zelfvertrouwen en verbeeldingskracht. Opgroeien is een serieuze en kwetsbare zaak. BonteHond ziet dat en biedt troost en verwondering.
Wiedeedhet is een vervolg op de succesvolle samenwerking tussen Job Raaijmakers, René Geerlings en componist Wim Conradi. Eerder maakten zij Aap & Beer (Gouden Krekel 2012), Niet Huppelen! (Zilveren Krekel 2014), KLUCHT (2016) en FOEI (2018). WIEDEEDHET is een WhoDunnit geïnspireerd op The Mousetrap van Agatha Christie, de langslopende theatervoorstelling ooit ter wereld.

KAMERICHBUDWILOWITZ
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ