Herfststukjes: Vergeten dieren en verloren zaken 6+ - Duda Paiva Company

  wo 20 oktober

  Herfststukjes: Vergeten dieren en verloren zaken 6+

  Duda Paiva Company

  Onze voorstellingen zijn alleen toegankelijk met een coronatoegangsbewijs. Lees hier meer.

  Welkom in de winkel van mijnheer Ut, waar bijzondere planten en dieren tot leven komen. Maak kennis met de laatste Dodo en de magische Buidelwolf, de nieuwsgierige Rinoceros en de gretige vleesetende plant. Mijnheer Ut houdt van álles in zijn winkel. Daarom verkoopt hij liever niks. Want waar blijven dingen als ze weg zijn? En wat zou er van mijnheer Ut overblijven als hij zijn winkel niet meer heeft?

  Als op een dag mevrouw Caterpillar langskomt om de huur op te halen, blijkt de kassa leeg, maar de winkel zelf staat vol kostbaarheden. Dus besluit mevrouw Caterpillar wat uit te zoeken. Als zij haar oog op de dieren laat vallen, moet mijnheer Ut alle zeilen bijzetten om de winkel te redden. Gelukkig staat hij er niet alleen voor: de dieren komen in opstand en de plant bedenkt een list. Vergeten Dieren en Verloren Zaken is een serieus grappig verhaal waarin met poppenspel en dans een onbekende wereld tot leven komt.
  terug <

  tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Regie
  Duda Paiva
  Idee
  Tim Velraeds
  Spel
  Tim Velraeds en Cat Smits of Alexander Brouwer en Nora Tinholt
  Dramaturgie
  Kim Kooiman
  Poppen
  André Mello en Duda Paiva
  Soundscape
  Wilco Alkema
  Lichtontwerp
  Mark Verhoef
  Decor
  Daniel Patijn
  Kostuum
  Atty Kingma
  Locatie
  Grote Zaal
  vergten_dieren_en_verloren_zaken
  Binie VIsual Communication

  Gaandeweg de voorstelling breken steeds meer actualiteit en maatschappijkritiek door het knappe poppenspel heen. Over het opofferen van dieren aan overdadige consumptie, over de commerciële jacht op wilde beesten, over de doorgedraaide fashion-industrie […] Zo ontstaat in de energieke en doeltreffende regie van Duda Paiva een even hilarische als betekenisvolle familievoorstelling. Met een prachtige schittering in de dierenogen.

  Theaterkrant – Keuze van de criticus

  Duda Paiva Company maakt visuele voorstellingen met poppen en dans. Vergeten Dieren en Verloren Zaken is hun vierde jeugdtheatervoorstelling en een idee van Tim Velraeds, één van de vaste spelers. Tim is gefascineerd door dieren die zijn verdwenen. De magische wereld van Duda Paiva Company is dé ultieme plek om die dieren en andere vergeten zaken weer tot leven te brengen. In deze voorstelling laat Duda Paiva Company op lichtvoetige wijze de connectie zien tussen mens en natuur. Welke rol spelen wij in de wereld en welke keuzes kunnen wij maken? In de  jeugdvoorstellingen van Duda Paiva komt de wereld die kinderen kennen uit tekenfilms en games tot leven. Eerder zag je in Theater Kikker de jeugdtheatervoorstelling The Fairy Queen 7+.

  Binie Visual Communication
  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ