Herfststukjes: Robotje 6+ - NTJong

do 01 januari

Herfststukjes: Robotje 6+

NTJong

Robotje is uniek, grappig en onhandig. Hij lijkt zo op een echt mens dat je het verschil niet ziet. Bijna...

Als Robotje voor het eerst een mens ontmoet, staat zijn hele wereld op zijn kop. Want kan een robot wel emoties voelen? Mensen begrijpen een knuffel of een schouderklopje, maar Robotje moet alles nog leren. Je als een mens gedragen blijkt best moeilijk en mensenkinderen zijn nogal rare wezens. Kunnen mensen en robots eigenlijk wel vrienden worden?
terug <

voorstellingsinformatie
website
regie
Noël Fischer
spel
Willemijn Zevenhuijzen en Titus Boonstra
componist
William Bakker
Locatie
Grote Zaal
Bowie Verschuuren

een heerlijk visueel avontuur, een beeldverhaal dat jong en oud gekluisterd houdt.

Scenes -

Zo lanceert Fischer het jonge publiek met een veelzeggende boodschap terug het dagelijks leven in: je hoeft elkaar niet helemaal te begrijpen of te doorgronden om elkaar toch te omarmen. Helemaal niet, zelfs.

Theaterkrant

Deze robot wil je sowieso leren kennen

Volkskrant -

NTjong brengt toegankelijke, eigenzinnige voorstellingen op basis van radicale bewerkingen van modern toneelrepetoire en nieuwe toneelversies van (jeugd)literatuur. Actrice Willemijn Zevenhuijzen kreeg een Zilveren Krekel-nominatie voor haar rol in o.a. In mijn hoofd ben ik een dun meisje en Het Schaap Veronica. Daarnaast werd ze genomineerd voor de VSCD Mimeprijs 2016. “Steeds schittert ze als een fijn geslepen diamantje. Subtiel, krachtig en innemend”, vond de VSCD-jury.


terug naar boven Λ