Herfststukjes: In de maneschijn 4+ - tg Winterberg

Herfststukjes: In de maneschijn 4+

tg Winterberg

Helena woont op een blauwe wolk. Ze is dromenmaakster en maakt samen met haar hondje Pepe de dromen voor de mensen beneden. Hun atelier staat vol droomdeeltjes: prinsessen, monsters, draken, zeemeerminnen, astronauten en piraten. Via een magische buis glijden de dromen naar beneden. Maar Helena zelf slaapt nooit. Op een dag stopt Helena met werken, ze is moe en valt in een hoekje in slaap. In het atelier heerst paniek. De mensen dromen niet meer en niemand weet meer wie wélke droom moet dromen. Kunnen de dromen gered worden? In de maneschijn is een poëtisch en magisch verhaal voor iedereen die wel eens bang is in het donker.
terug <

voorstellingsinformatie
Website
Concept & idee
Marlyn Coetsier
Tekst & regie
Rob Vriens
Spel
Rik Engelgeer, Thijs Miedema en Jeroen van Venrooij
Decor & kostuums
Marlies Schot
Muziek
Joost Belinfante
Poppen
Marlyn Coetsier en diverse kunstenaars
© Ilja Jammers

Tg. Winterberg is een eigenzinnig theatergezelschap dat energieke en visuele voorstellingen maakt, vol krachtige beelden met een rijk palet aan manipulatietechnieken. Tg. Winterberg combineert poppen, objecten en acteurs in vindingrijke en poëtische producties. Voor elke voorstelling wordt gewerkt met een passend collectief. Eerder maakte Tg. Winterberg met STIP o.a. Op een klein stationnetje en De Jazzbarones. Tijdens Herfststukjes 2015 was hun succesvolle voorstelling Sterrenwachter te zien in Theater Kikker.

Prachtig vormgegeven. Hier is een ding duidelijk: de decor- en poppenmakers van Tg. Winterberg zijn niet over een nacht ijs gegaan.

Theaterkrant -

Een fijne voorstelling met een feest aan oogstrelende beelden en toveranimaties.

Volkskrant -
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ