Herfststukjes: Heb je mijn zusje gezien 3-8 jaar - Hoge Fronten / Lieke Benders en Joke van Leeuwen

  do 21 t/m vr 22 oktober

  Herfststukjes: Heb je mijn zusje gezien 3-8 jaar

  Hoge Fronten / Lieke Benders en Joke van Leeuwen

  Onze voorstellingen zijn alleen toegankelijk met een coronatoegangsbewijs. Lees hier meer.

  Heb je mijn zusje gezien?
  Ze is groter dan ik.

  Heb je mijn zusje gezien?
  Ze is groter dan ik.
  Ze heeft blauwe ogen.

  Heb je mijn zusje gezien?
  Ze is groter dan ik.
  Ze heeft blauwe ogen.
  En ze heeft een jas met zakken.

  Heb je mijn zusje gezien? gaat over de zoektocht van een meisje naar haar grote zus. Ze vraagt aan iedereen die haar pad kruist of die persoon haar zusje heeft gezien. Bij elke persoon voegt ze aan haar vraag meer kenmerken toe, waaraan haar zusje te herkennen is. Dat levert spannende ontmoetingen op, maar haar zusje zit er telkens niet bij. Echter, wie goed oplet, herkent haar zusje zo: aan haar blauwe ogen, haar jas met zakken, haar gele muts, haar krulhaar en haar schoenen met veters!

  Heb je mijn zusje gezien? is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Joke van Leeuwen dat in 2007 bekroond werd met De Gouden Penseel. Het ‘stapelverhaal’ wordt door Hoge Fronten bewerkt tot een beeldende, muzikale en grappige familievoorstelling voor de allerkleinsten. De tekeningen van Joke van Leeuwen vormen de inspiratiebron voor de personages, de kostuums en het decor. Ook de bezoekers en theaterzaal worden ‘verkleed’. En ook Joke krijgt een rol op het podium!
  terug <

  tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Regie en concept
  Lieke Benders
  Spel
  Sarah Jonker
  Verteller
  Joke van Leeuwen
  Locatie
  Kleine Zaal
  hoge_fronten_heb_je_mijn_zusje_gezien
  Bjorn Frins

  Theatermaker Lieke Benders werkte eerder succesvol samen met Joke van Leeuwen. Zo baseerde ze de voorstelling ‘niet wiet, wel nel’ (winnaar Zilveren Krekel 2013) op het gelijknamige boekje van Joke van Leeuwen. En werkten zij samen aan de voorstelling Niet vergeten waar Joke van Leeuwen een nieuwe tekst voor schreef. Beide voorstellingen waren te zien in Theater Kikker.

  De voorstellingen van het Maastrichtse gezelschap Hoge Fronten nodigen het publiek letterlijk en figuurlijk uit om in beweging te komen. Op zoek te gaan naar universele gelijkenissen, dwars door alle geloven, overtuigingen en individuele waarden en waarheden heen. In haar werk benadrukt Lieke Benders op speelse en poëtische wijze het maatschappelijke belang van nuance, mededogen en empathie. Graag draagt Lieke Benders hierbij haar eigen ontvankelijkheid voor ‘kleine observaties’ over aan het publiek.

  Bjorn Frins
  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ