Herfststukjes: Happily ever after 8+ - Maas Theater en Dans / Jasper van Luijk

Herfststukjes: Happily ever after 8+

Maas Theater en Dans / Jasper van Luijk

Door een blessure van een van de dansers kan de voorstelling Happily Ever After vandaag helaas niet doorgaan. Heb je al kaarten, dan krijg je van ons bericht.

Wie droomt er niet van Happily Ever After? De mooiste stervende zwaan, een slow motion sterfscène, een prins die steeds weer levend gekust wordt. Choreograaf Jasper van Luijk laat je zien wat er gebeurt na al dat lang-en-gelukkig leven. Happily Ever After is een dansvoorstelling over de dood als deel van het leven, een loflied op het eindeloze einde. In korte schetsen komen er eindeloos veel sterfgevallen langs, samengebracht in indrukwekkende beelden waarin performance en dans door elkaar lopen. Lichtvoetig, vrolijk en virtuoos fysiek. Met een wonderlijk inventief decor waarbij de ruimte voor dansers en publiek steeds in beweging blijft.

Alvast wat meer lezen en jezelf én kind voorbereiden op de voorstelling? Neem dan een kijkje in het online magazine.

EXTRA: RadioKast!
Randprogramma van dinsdag 17 t/m vrijdag 20 oktober van 14.00u-16.30u in de foyer.
Gebaseerd op Achterwerk in de Kast heeft de Concertzender een eigen RadioKast! Kom radio maken in de Kast. Zing een lied, laat je interviewen of breng verslag uit van je belevingen tijdens Herfststukjes in Theater Kikker. Jouw mini-radioshow wordt opgenomen en is op de website van de Concertzender terug te luisteren!
terug <

voorstellingsinformatie
website
choreografie, concept
Jasper van Luijk
cast
Inés Belda Nácher, Yeli Beurskens, Anton van der Sluis, Art Srisayam
Joris Jan Bos

Happily Ever After is sprookjesachtig mooi (…) Het thema mag dan zwaar lijken, de voorstelling is het allerminst. De kracht van Happily Ever After ligt juist in de lichtheid en transparantie waar Van Luijk en zijn performers voor gekozen hebben. Inés Belda Nácher, Yeli Beurskens, Anton van der Sluis en Art Srisayam hebben de onbevangenheid van een kind op verkenningstocht. Ze spreken de taal van een jong publiek (…) Versierd met bloemen loopt de danseres langzaam omhoog, op de helling naar een vermoedelijk hiernamaals. Of dat hiernamaals er ook is, wordt in het midden gelaten, maar dat maakt niet uit. Het einde zelf is mooi, en hoeft helemaal niet eng te zijn.

8Weekly

Maas maakt volwassen voorstellingen voor jonge mensen, fysiek, fantasievol en uitgesproken in alles. Maas ontregelt en verleidt met theater, dans, muziek, mime, film, animaties, techniek en veel meer. Maas theater en dans heeft een eigen huis in Rotterdam, het Maaspodium. Tijdens Lente-Uitjes 2017 was Maas theater en dans het kerngezelschap en waren er extra veel voorstellingen te zien van dit Rotterdamse gezelschap waaronder Eitje en Kwijt. Ook choreograaf Jasper van Luijk is een bekende dansmaker in Theater Kikker. Tot nu toe maakte hij vooral werk voor volwassenen. Hij studeerde dans aan de ArtEZ Dansacademie in Arnhem en was pas 24 jaar toen hij door Korzo werd geselecteerd om zijn eerste werk te tonen in Voorjaarsontwaken 2011. Ook wint hij met dit duet de ITs Choreography Award, een prijs voor pas afgestudeerd choreografietalent. In Jaspers werk staat altijd de intermenselijke relatie centraal. Daarnaast legt hij een sterke focus op het ‘in het moment’ performen, het creëren van situaties op het podium waarin de performers actuele keuzes maken, waarmee ze zichzelf en het publiek kunnen beïnvloeden en verrassen. In Theater Kikker was Jaspers werk te zien in Dansclick 16 en Moving Futures. Afgelopen seizoen ging zijn voorstelling The Definition of Now in Theater Kikker in première. Ook dit seizoen beleeft zijn nieuwste voorstelling Bliss de première bij ons.

Joris Jan Bos
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ