Herfststukjes: Falling Dreams 10+ - Het Filiaal theatermakers

do 01 januari

Herfststukjes: Falling Dreams 10+

Het Filiaal theatermakers

Ken je het gevoel dat je valt, net voor je echt inslaapt? Falling Dreams gaat over dat moment. In vliegende vaart beland je in het dromende hoofd van een tienermeisje. Met gedachten die komen en gaan en beelden die dwars door elkaar heen lopen.

In Falling Dreams kan zomaar alles gebeuren, net als in een echte droom. Camera’s en projectieschermen zorgen voor beeld op meer plekken tegelijk en blazen miniatuurwerelden op tot meer dan levensgroot. Soms lijkt het alsof je in een live gemaakte videoclip terecht bent gekomen, compleet met stoere popliedjes en bizarre objecten.
terug <

voorstellingsinformatie
website: Het Filiaal
regie & tekst
Monique Corvers
compositie
Gábor Tarján
videobeeld
Ramses Graus
spel, muziek & zang
Ramses Graus, Mirthe Klieverik, Gábor Tarján
operator op de vloer
Eileen Graham
lichtontwerp & toneelbeeld
Claus den Hartog
objecten, poppen & kostuums
Lisa Louwers
geluidsontwerp & geluidstechniek
Jurriaan Giele
lichttechniek & videotechniek
Joost Giesken
Locatie
Grote Zaal
fotocredit: Joris van Bennekom

Filiaalvoorstellingen bestaan nooit puur uit tekst, er komt altijd zang, muziek of videoprojectie bij kijken. Het Filiaal houdt ervan om hightech te combineren met houtje-touwtje oplossingen. Tijdens Falling Dreams gaat de hele trukendoos zo’n beetje open. Zo ontstaat er live voor je neus een film, theatervoorstelling en concert in één.

Voor de voorstelling Falling Dreams won Het Filiaal een Zilveren Krekel in de categorie ‘meest indrukwekkende jeugdproductie’. De jury schreef onder andere: “Een razend knap gemaakte voorstelling die het ongrijpbare (val)moment voordat je in slaap soest, probeert te vangen en tegelijkertijd te ontrafelen. Bijna jammer om wakker te worden.“

fotocredit: Joris van Bennekom / fotocredit: ©Flowww

Een droom die je zelf niet beter had kunnen dromen

Falling Dream is een valdroom en chirurgisch hersenwerkje ineen. Na afloop heb je nog meer ontzag voor je hoofd dat elke nacht deze topsport bedrijft

de Volkskrant -

terug naar boven Λ