Herfststukjes: Falling Dreams 10+ - Het Filiaal theatermakers

  vr 26 oktober

  Herfststukjes: Falling Dreams 10+

  Het Filiaal theatermakers

  Ken je het gevoel dat je valt, net voor je echt inslaapt? Falling Dreams gaat over dat moment. In vliegende vaart beland je in het dromende hoofd van een tienermeisje. Met gedachten die komen en gaan en beelden die dwars door elkaar heen lopen.

  In Falling Dreams kan zomaar alles gebeuren, net als in een echte droom. Camera’s en projectieschermen zorgen voor beeld op meer plekken tegelijk en blazen miniatuurwerelden op tot meer dan levensgroot. Soms lijkt het alsof je in een live gemaakte videoclip terecht bent gekomen, compleet met stoere popliedjes en bizarre objecten.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  website: Het Filiaal
  regie & tekst
  Monique Corvers
  compositie
  Gábor Tarján
  videobeeld
  Ramses Graus
  spel, muziek & zang
  Ramses Graus, Mirthe Klieverik, Gábor Tarján
  operator op de vloer
  Eileen Graham
  lichtontwerp & toneelbeeld
  Claus den Hartog
  objecten, poppen & kostuums
  Lisa Louwers
  geluidsontwerp & geluidstechniek
  Jurriaan Giele
  lichttechniek & videotechniek
  Joost Giesken
  Locatie
  Grote Zaal
  fotocredit: Joris van Bennekom

  Filiaalvoorstellingen bestaan nooit puur uit tekst, er komt altijd zang, muziek of videoprojectie bij kijken. Het Filiaal houdt ervan om hightech te combineren met houtje-touwtje oplossingen. Tijdens Falling Dreams gaat de hele trukendoos zo’n beetje open. Zo ontstaat er live voor je neus een film, theatervoorstelling en concert in één.

  Voor de voorstelling Falling Dreams won Het Filiaal een Zilveren Krekel in de categorie ‘meest indrukwekkende jeugdproductie’. De jury schreef onder andere: “Een razend knap gemaakte voorstelling die het ongrijpbare (val)moment voordat je in slaap soest, probeert te vangen en tegelijkertijd te ontrafelen. Bijna jammer om wakker te worden.“

  fotocredit: Joris van Bennekom / fotocredit: ©Flowww

  Een droom die je zelf niet beter had kunnen dromen

  Falling Dream is een valdroom en chirurgisch hersenwerkje ineen. Na afloop heb je nog meer ontzag voor je hoofd dat elke nacht deze topsport bedrijft

  de Volkskrant -

  terug naar boven Λ