Herfststukjes: Drie 4+ - Maas theater en dans

do 01 januari

Herfststukjes: Drie 4+

Maas theater en dans

De vierjarige drieling Jonas, Johan en Jacob loopt weg van huis. De oudste is zeventien dagen te vroeg geboren, heeft een paar ‘losse draadjes’ in zijn hoofd en moet naar een speciale school. De broertjes willen bij elkaar blijven en uit protest gaan ze op reis naar oom Kees in Groningen. Daar mogen ze vast wel met z’n drieën wonen... Onderweg beleven ze het ene avontuur na het andere. Ze kibbelen, hebben honger, vechten met koeienvlaaien en missen hun ouders. Een theatervoorstelling over de bijzondere onderlinge band tussen broers en over anders zijn.

Drie is een remake van een hit uit 2001 en is ook dit keer zeer lovend ontvangen door de pers.

Pindakaasliefhebbers opgelet!
Breng jij een bezoek aan de Pindakaasbar? Scroll naar beneden voor meer informatie!
terug <

voorstellingsinformatie
website
tekst
Bodil de la Parra
regie
Dorien Folkers
spel
Niek van der Horst, Erwin Boschmans, Felix Schellekens
concept
Matthijs Rümke
dramaturgie remake
Judith Faas
coproductie
BonteHond, Maas Theater en Dans
Locatie
Kleine Zaal
Kamerich Budwilowitz

De Pindakaasbar
Hou jij van pindakaas op je brood? De drieling in de voorstelling wel! Zij gaan op avontuur en nemen vijftig boterhammen met pindakaas mee. Na afloop van de voorstelling ben je welkom om zelf een boterham met pindakaas te smeren en te versieren. Kom je ook langs?

Niet meer prikkels dan strikt nodig, zodat de concentratie naar het spel zelf gaat. Een spel dat even rebels als oprecht is. (…) Ingenieus. Dit eerbetoon aan in 2015 overleden Rümke is in feite ook een hommage aan de kracht van essentie. Een diepe buiging

Eindhovens Dagblad

Het Rotterdamse gezelschap Maas Theater en Dans varieert met theatrale middelen en vertelt op een lichte, transparante manier. De voorstellingen zijn vaak virtuoos, maar ook altijd persoonlijk en dichtbij. Maas biedt toegankelijke, uitbundige en fysieke verhalen, op een bijzondere manier verteld.

Een avontuur op de paar vierkante meter. Prachtig en aanstekelijk voorstelbaar gemaakt voor jong publiek

Volkskrant -

Ze spelen ontwapenend (…) Ze schakelen intuïtief, timen hun tekst magisch met elkaar en de muziek. En dan ontstaat er iets zelfdzaams. Iets meeslepends dat recht het hart ingaat.

Theaterkrant -
Kamerich Budwilowitz

terug naar boven Λ