Herfststukjes: De Grote Waaromshow 4+ - tg Winterberg

di 20 oktober 2020

Herfststukjes: De Grote Waaromshow 4+

tg Winterberg

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van tg Winterberg? Bekijk hier alle voorstellingen van tg Winterberg
Gisteravond is bekend geworden dat door ziekte van een van de acteurs de voorstelling De Grote Waaromshow helaas niet door kan gaan. Heb je tickets dan ontvang je hierover z.s.m. bericht.


Een vrolijke ode aan de nieuwsgierigheid

Waarom zitten niet alle antwoorden al in ons hoofd?
Waarom willen we dit eigenlijk weten?
Waarom zijn we wie we zijn?
Waarom zien we eruit zoals jij ons ziet?
Waarom leef ik op de aarde? Waarom...?

Het is de vraag der vragen. De vraag die je altijd kunt blijven stellen. Want in elk antwoord huist gelijk weer de volgende vraag. In De Grote Waarom Show gaat Tg. Winterberg op zoek naar antwoorden op alle waaroms. Althans, die in 50 minuten gesteld kunnen worden. Waarom 50 minuten? Zolang duurt de show. Waarom een ‘show’? Omdat dat zo lekker klinkt.

Op eigenwijze wijze nemen de spelers en de poppen je mee op reis naar het koninkrijk der vraagtekens. Ze stellen vragen over de mens, het lijf en de moleculen waaruit alles bestaat, naar de wereld, de planeet, het universum waarin wij leven. De Grote Waarom Show is een heerlijk pseudowetenschappelijke ode aan de nieuwsgierigheid. Want als je alles denkt te weten, dan heb je nog niet genoeg vragen gesteld.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
Website
Concept & idee
Tg. Winterberg
Tekst
Mark Haayema
De man van alle antwoorden
Jan Paul Schutten
Spel
Mark Haayema en Marlyn Coetsier
poppen
Marlyn Coetsier
Decor & kostuum
Marlies Schot
Muziek
Joeri de Graaf & Nine Yards audio
Locatie
Grote Zaal
de_grote_waarom_show
KAMERICH-BUDWILOWITZ

Het is uitbundig, beeldend poppentheater waarin metersgrote tandenborstels, enorme drollen en pratende bananen af en aan vliegen. Daarbij is veel aandacht voor en interactie met de jonge toeschouwers in de zaal.

Tg. Winterberg maakt energiek, inventief en poëtisch theater met poppen, objecten, installaties en acteurs. De makers combineren herkenbare thema’s met humor, krachtige beelden en een ongebreidelde fantasie. Tg. Winterberg was eerder in Theater Kikker te zien met o.a. In de kleder staat een huis en Sterrenwachter.

KAMERICH-BUDWILOWITZ
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ