Hell yeah - NEON/De Nieuwe Oost

  za 18 april

  Hell yeah

  NEON/De Nieuwe Oost

  Hell Yeah is het geluid van een freaky realityshow op repeat, waar het zweet van de pulserende dansvloer afdruipt. Een knipperend strobelicht dat alleen de beste versie van jezelf laat zien.

  Geïnspireerd op idolen als Iggy Pop en Metallica maakt NEON een rockconcert waarbij in plaats van de muziek de bewegingen in de spotlights staan. Vier performers blazen je omver met moshpits, menselijke trampolines, slam poetry, headbangen, epische gitaarsolo's en stagedives. Bereid je voor op een dampende ontmoeting tussen lichaam en verval, licht en duisternis en uitgestelde verwachtingen.

  Na het succes van Körper (Amsterdam Fringe Award 2018), waarin NEON de grenzen van het geslacht doorzocht, breekt NEON nu door alle grenzen heen om dans te prijzen.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Choreografie
  NEON (Nanna Hanfgarn Jensen & Leon Emil Franzke)
  Lichtontwerp
  Rob Daanen
  Performers
  Leon Emil Franzke, Sara Miguelote, Sebastian Pedersen, Malika Berney
  Componist/Geluidsontwerp
  Xavier Geerman
  Locatie
  Grote Zaal
  hell_yeah
  Steven Lightert

  Een pulserende, opzwepende en hypnotiserende choreografie.

  De choreografie van dansgezelschap Neon is weinig zachtzinnig. Energie en kracht straalt hij uit; vol ertegenaan gaan tot je erbij neervalt.

  NEON is een choreografisch collectief dat bestaat uit Nanna Hanfgarn Jensen (DK) en Leon Emil Franzke (DE). NEON haalt het publiek uit de dagelijkse structuur en geeft ze een fysieke zintuiglijke ervaring mee. Ze roepen ongemak op om comfort te herkennen. Hun voorstelling Körper was in Theater Kikker te zien in Best of Fringe 2019. NEON won met Körper de Amsterdam Fringe Award 2018.

  Steven Lightert
  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ