Kikker Kiest: Heimat 3, How to build a home - De Nwe Tijd

  wo 18 september

  Kikker Kiest: Heimat 3, How to build a home

  De Nwe Tijd

  Bij gelijktijdige aankoop van tickets in de voorverkoop voor Kikker Kiest, betaal je voor de tweede en elke volgende voorstelling slechts €10 euro.

  Ene James Wood plaatste een noodkreet bij een YouTube-filmpje van de weemoedige song To build a home. James is eenzaam en wordt geplaagd door schuldgevoel omdat hij op een avond de telefoon niet beantwoordde. Het was zijn enige vriend die kort daarna zelfmoord pleegde. Het werd het startpunt van Heimat 3.

  Het Antwerpse gezelschap De Nwe Tijd gaat op zoek naar James en laat hem aan het woord. James’ ingetogen, maar ook verdrietige verhaal blijkt aanleiding tot een breder perspectief. Is het niet zo dat alle technologie die ons ter beschikking staat ons alleen maar eenzamer heeft gemaakt? Is het niet begonnen op de Wereldtentoonstelling van 1851, waar de voortuitgang van de geïndustrialiseerde samenleving uitbundig gevierd werd?

  Heimat 3 is een prettig losjes samengestelde voorstelling, met uitstapjes in vele richtingen: persoonlijke ontboezemingen van de zes performers en een op video vastgelegd vraaggesprek met James Wood worden afgewisseld met historische wetenswaardigheden en met muziek. Ondertussen mengen de makers cement voor het fundament van een nieuw te bouwen huis, misschien wel als veilig onderkomen voor James. Hoe treurig de aanleiding ook is, Heimat 3 – How to Build a Home is vooral een warm pleidooi voor verbinding en empathie.

  In het kader van achteraf is het makkelijk praten, organiseren we een nagesprek bij de voorstelling.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  website
  van en met
  Harald Austbø, Tim David, Rebekka de Wit, Loes Swaenepoel, Matthias Van de Brul en Freek Vielen
  muziek
  Harald Austbø
  dramaturgie
  Tobias Kokkelmans
  lichtontwerp
  Sander Salden
  kostuumontwerp
  Sabina Kumeling
  Locatie
  Grote Zaal
  heimat
  Kurt Van der Elst

  een scherpe analyse van het huidige westerse tijdsgewricht

  De Morgen

  vindingrijke en hartverwarmende voorstelling over eenzaamheid

  De Volkskrant -

  De Nwe Tijd is een in Antwerpen gevestigd Vlaams-Nederlands collectief dat bestaat uit Rebekka de Wit, Suzanne Grotenhuis en Freek Vielen. Hun voorstellingen kenmerken zich door een grote poëtische kracht en een emotioneel getoonzet politiek engagement. Heimat 3 is het sluitstuk van een trilogie over verbondenheid: Heimat 1 was een zoektocht naar de wereld van de grootouders van de makers en in Heimat 2 (indertijd eveneens opgenomen in Kikker Kiest) deden ze verslag van een reis naar Groenland, waar op een smeltende gletsjer een requiem voor de wereld werd uitgevoerd.

  Kurt Van der Elst
  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ