Heartscore - Maarten Heijnens & Anthony van Gog

  di 30 november t/m wo 01 december

  Heartscore

  Maarten Heijnens & Anthony van Gog

  We vragen veel van ons lichaam, maar wat wil het lichaam óns eigenlijk vertellen?

  In deze muzikale en fysieke compositie leggen twee performers de meest eerlijke graadmeter van onze staat van zijn bloot: het hart. Gedirigeerd door het ritme van elkaars hartslag, raken hun lichamen steeds meer met elkaar verweven. Lukt het ze om een stem te geven aan het lichaam zonder een beat te missen? Heartscore is een visuele luisterervaring waarin de dialoog tussen hoofd en lichaam op een intrigerende wijze wordt verklankt.

  Afgelopen seizoen waren Antony en Maarten met hun performance Breathing Piece onderdeel van Kikkers jonge makers programma ‘Kikker Stelt Voor’.
  terug <

  tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Van en met
  Anthony van Gog & Maarten Heijnens
  Coproductie
  Veem House for Performance, Playground (STUK & M) Leuven, Makershuis Tilburg, Technology Driven Art (Lectoraat) en Via Zuid.
  Techniek & Geluid
  Joel Thurman
  Kostuum
  Carlijn Veurink
  Coaching
  Arno Schuitemaker
  Mede mogelijk gemaakt door
  Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK), deBuren (Grensverleggers), Janivo Stichting, Stichting Melanie en en Podium Bloos.
  Met dank aan
  Mark IJzerman, Instrument Inventors Initiative (iii), Marcelle Kuiper, Peter Missotten, Lisa Reinheimer (DansBrabant), Martin Verheesen, Heleen Volman, Erik van de Wijdeven en Joanneke van de Woestijne.
  Locatie
  Kleine Zaal

  Anthony en Maarten studeerden beiden in 2019 af aan de Performance Opleiding van de Institute of Performative Arts in Maastricht. Sinds hun afstuderen vormen ze een kunstenaarsduo dat zich bezighoudt met het creëren van wat ze ‘fysieke partituren’ noemen. In een fysieke partituur staat niet het muziekinstrument, maar het ‘lichaam-als-instrument’ centraal. Op een compositorische wijze manipuleren ze een lichaamsinstrument tot het uiterste, in een poging om haar onderliggende (lichaams-)fricties tastbaar te maken voor de toeschouwer. Ze vinden elkaar in een gedeeld verlangen het lichaam te laten spreken om haar te kunnen (blijven) verstaan.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ