HASHTAG - Loïc Perela / Dansateliers

do 01 januari

HASHTAG

Loïc Perela / Dansateliers

Hoe nemen we de wereld waar en welke rol speelt ons lichaam hierin? Deze vraag vormt de rode draad in het werk van choreograaf Loïc Perela. In HASHTAG tast Perela de grens af tussen ergens naar kijken, iets in je opnemen of ergens in verdwijnen. Hij verweeft virtuele beelden en dagelijkse realiteit met elkaar en speelt zo met ons gevoel van afstand: tussen mens en scherm, tussen performer en toeschouwer, tussen hoofd en lichaam. “Met HASHTAG viert Loïc de kracht en breekbaarheid van het lichaam en nodigt hij het publiek uit om dat aan den lijve te ondervinden." (Jury Prijs van de Nederlandse Dansdagen)

EXTRA: na afloop vindt er, in het Engels, een nagesprek plaats.
terug <

voorstellingsinformatie
Website
Choreografie en concept
Loïc Perela
Performers
Johannes Lindh, Bilal Bachir en Maaike Van de Westeringh
Sound designer
Miguelàngel Clerc
Productie
Dansateliers, in co-productie met De Nederlandse Dansdagen
©Jochem Jurgens

Choreograaf Loïc Perela kennen we onder andere van Conny Janssens De Rotterdamse Lente waar hij het publiek opschudde met zijn performance Dance (te zien in Theater Kikker in 2014). Tijdens het Moving Futures festival daagde hij met SENSES (te zien in Theater Kikker in 2016) de dansers en het publiek uit om de natuurlijke functies van het lichaam te (her)ontdekken.
Loïc Perela volgde zijn opleiding aan de Ecole Nationale Supérieure de Danse in Marseille en het Conservatoire National Supérieur de Danse in Parijs. Hij danste bij Europa Danse en Scapino Ballet. Voor Scapino Ballet maakte hij onder andere de stukken Hmm mm m (2009) en Par la main (2011). De relatie met Dansateliers begon toen Loïc in 2012 door het huis werd geselecteerd voor Choreoroam. Onder de vleugels van Dansateliers maakte hij Au creux de l’oreille (2012), FEAR (2012), DANCE (2013) in het kader van DANSLOKAAL 1 van Conny Janssen Danst, het locatieproject SPACE (2014) en SENSES (2015). Met zijn concept voor zijn nieuwe productie HASHTAG won Loïc de prijs van de Nederlandse Dansdagen 2015.


terug naar boven Λ