i.h.k.v. Rumor: Real, So real (Marc Vanrunxt) - i.h.k.v. Rumor: Real, So real (Marc Vanrunxt)

vr 17 april 2015

i.h.k.v. Rumor: Real, So real (Marc Vanrunxt)

i.h.k.v. Rumor: Real, So real (Marc Vanrunxt)

Rumor is een festival voor avontuurlijke muziek, met de vaste formule van drie concerten op drie locaties, voor één prijs. Centraal staat innovatieve muziek op de scheidslijn waar jazz, pop en gecomponeerde muziek samenkomen.

20u15
Marc Vanrunxt & ChampdAction | Real, So Real – Theater Kikker
In 1982 schreef componist Morton Feldman de compositie Three Voices als hommage aan de schilder Philip Guston en de dichter Frank O’Hara. Toen werd het werk uitgevoerd door zangeres Joan La Barbara, zij zong live, en twee op band opgenomen stemmen. Real, So Real is gebaseerd op deze compositie. De Belgische choreograaf Marc Vanrunxt laat danseres Marie De Corte in dialoog gaan met de driestemmige installatie, met ditmaal de live vertolking van mezzosopraan Els Mondelaers. De Cortes dansende lichaam biedt krachtig weerwerk aan de monumentaliteit van de muziek.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
choreografie
Marc Vanrunxt
dans
Marie De Corte
mezzosopraan
Els Mondelaers
muziek
Three Voices van Morton Feldman

Het Rumor programma:

21u30 Frisk Frugt – ACU (Voorstraat 71, Utrecht)
De Deense multi-instrumentalist Frisk Frugt maakt een virtuoze, aanstekelijke mix van minimal music, pop en Deense folk met zijn eigen fantasieorkest – bestaande uit een zelf gebouwd fluitorgel, speelgoedpapegaaien, keyboardjes en nog veel meer.

22u30 Ava Mendoza | Unnatural ways – RASA (Pauwstraat 13a, Utrecht)
Spannend gitaarspel van Ava Mendoza, leerlinge van Nels Cline en Fred Frith. Haar band uit Brooklyn laveert tussen ‘complex heavy rock, avant-jazz and warped, noisy blues.’

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ