Groei - Susies Haarlok, Veenfabriek en Naturalis

za 27 november 2021

Groei

Susies Haarlok, Veenfabriek en Naturalis

Onze voorstellingen zijn alleen toegankelijk met een coronatoegangsbewijs. Lees hier meer.

Alles groeit.
Alles sterft.
Alles wordt geboren.
Aminozuren en sterrenstelsels; multinationals en kankergezwellen; mensen, bijen en slijmzwammen.

Muziektheatercollectief Susies Haarlok neemt je mee op een meeslepende audiovisuele trip naar het binnenste van een cel, naar een woekerend megabedrijf, naar het ontstaan van de aarde en naar de toekomst van de mens. Van evolutie tot economie, van de Cambrische explosie tot het posthumanisme. Groei is een alomtegenwoordige kracht. Vernietigend, maar ook scheppend.

GROEI is een muziektheatervoorstelling en levende installatie die in vijf hoofdstukken allerlei aspecten van groei laat zien, horen en voelen. Of je tijdens de trip nu troost of angst ervaart, je merkt dat alle leven met elkaar verbonden is. Van microscopisch klein tot astronomisch groot, van ver verleden tot toekomst. Met daar ergens tussen in het verschijnsel mens.
terug <

voorstellingsinformatie
concept en muziek
Susies Haarlok
spel
Harald Austbø (Susies Haarlok), Tjalling Schrik (Susies Haarlok), Wessel Schrik (Susies Haarlok), Arthur Wagenaar (Susies Haarlok), Ruta van Hoof
toneelbeeld
Ruta van Hoof, John van Oostrum
eindregie
John van Oostrum
dramaturgie
Joeri Vos
productie en zakelijk leiding
Bjorn Jansen
Locatie
Grote Zaal
Suzies_Haarlok_Groei
Anne Harbers

Ontoegankelijk bèta-getheoretiseer en moeilijk muziekgedoe? Helemaal niet. Komt ook langs, daar niet van, maar Groei is vooral een heerlijk swingend, (muzikaal) interessant, liefdevol verhaal over de planeet en de schoonheid van haar ontstaansgeschiedenis – en hoe de mens die ten slotte op allerlei manieren aan het ondermijnen is.

Over Susies Haarlok
Susies Haarlok maakt muziektheater sinds 2000. De muziek is eigenzinnig, virtuoos en zeer eclectisch. Al naar gelang het onderwerp van de voorstelling wordt een bijzondere maar ook zeer herkenbare mix gemaakt van rock, groove, hedendaags, oude muziek, jazz, opera en live elektronica.

Over de Veenfabriek
Sinds 2004 maakt en speelt de Veenfabriek – met Muziek, Taal, Eten en Techniek – nieuw geschreven en gecomponeerde interdisciplinaire voorstellingen waarin alle zintuigen worden aangesproken. Het werk van de Veenfabriek is actueel, brutaal, speels en vernieuwend, en speelt in theaters en concertzalen en op locaties en festivals door heel Nederland en daarbuiten.

Over Naturalis
Naturalis Biodiversity Center brengt met hun indrukwekkende collectie, kennis en data brengen het leven op aarde in kaart. Zij onderzoeken de natuur om biodiversiteit te behouden. Zo dragen ze bij aan oplossingen voor grote, mondiale vraagstukken rondom klimaat, leefomgeving, voedselvoorziening en geneesmiddelen.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ