GRIP Evenings: A P N E A / Sweat baby Sweat - Jan Martens & Kompanen: Rodrigo Sobarzo / Jan Martens

vr 10 maart 2017

GRIP Evenings: A P N E A / Sweat baby Sweat

Jan Martens & Kompanen: Rodrigo Sobarzo / Jan Martens

Double bill: A P N E A en Sweat Baby Sweat

A P N E A - Rodrigo Sobarzo
In A P N E A staat de tijdelijke onderbreking van de ademhaling, beter bekend als apneu, centraal. Met geluidsgolven wordt een atmosferische ruimte opgeroepen waarin zowel het fysieke als het mentale in een ‘uitgestelde’ staat van zijn verkeren, in een suspense zoals we die kennen van een onderwater wereld.
terug <

voorstellingsinformatie
Website
A P N E A | van en met
Rodrigo Sobarzo
Sweat baby sweat | choreografie
Jan Martens
Sweat baby sweat | dans
Kimmy Ligtvoet en Steven Michel

Apnea is een fascinerende, installatieachtige performance van beeld en geluid […] Rodrigo Sobarzo is ongetwijfeld een kunstenaar van wie we nog zullen horen.

Over Rodrigo Sobarzo
vx

Sweat baby Sweat – Jan Martens
Twee mensen hangen aan elkaar, als parasieten, en vreten elkaars energie beetje bij beetje aan. Sweat baby Sweat is een voorstelling die langzaam uitdooft, net als de relatie die ze toont. Een sensueel en traag werk dat acrobatische kracht verbindt met mentale kwetsbaarheid. De soundscape en tekstprojecties voorzien de choreografie van subtiel commentaar. Wanneer de dansers zich eindelijk van elkaar losmaken, is dat een moment van bevrijding uit de beklemming en is er ruimte voor weldadige relativering. Een sobere maar intense voorstelling over de liefde, voorbij alle clichés. Een voorstelling ook die inmiddels al jarenlang ook internationaal furore maakt.

Over Jan Martens
vx
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ