The great war machine - The great war machine

ma 20 april 2015

The great war machine

The great war machine

In 2012 kreeg de Europese Unie de Nobelprijs voor de Vrede. Maar hoe echt is die vrede? In The Great Warmachine beschouwt theatermaker Joachim Robbrecht het leven als front, een aanéénschakeling van kleine en grotere slagveldjes. Via de wetenschap, technologie, media en de economie wordt slag met ons geleverd. We worden gemobiliseerd, angst voor terreur of tekort wordt geëxploiteerd, een sluimerende oorlog in al zijn gedaantes wordt op het internet gevoerd. Geïnspireerd door een leger van hedendaagse futuristen, natuurliefhebbers en elektrotechnici gooit Robbrecht zich onbevangen in de strijd.

EXTRA op maandag: nagesprek met kunstenares Anika Schwartzlose (ze wordt geïnterviewd door Joachim Robbrecht). Haar werk toont een bijzonder perspectief op oorlog.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
concept, tekst en regie
Joachim Robbrecht
met
Aitana Cordero, Louis van der Waal, Tashi Iwaoka.
dramaturgie
Nina Aalders, Bruno Listopad
Sofie Knijff

Er gaat een zeldzaam infecterende werking uit van Robbrechts ritualistische performance. De tekst is nagenoeg onverstaanbaar. Het wordt ontiegelijk warm. Maar dat is bijzaak, want waar het hier om gaat, is of je je hebt laten aanraken.

Sofie Knijff

Joachim Robbrecht is een Rotterdamse theatermaker, afkomstig uit Vlaanderen. In de afgelopen seizoenen maakte hij een serie barokke voorstellingen o.a. over de Nederlandse identiteit bij Productiehuis en Operadagen Rotterdam, Theater Frascati en toneelgroep Amsterdam. Als schrijver werkte hij mee aan de voorstellingen WTF Xmas show van Dood Paard en Crash Test Ibsen II van het NNT in regie van Sarah Moermans. Joachim Robbrecht staat bekend om zijn absurde stijl en zijn maatschappelijk engagement.

c: Bruno Listopad
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ