Tweetakt: Wat ik graag zou zijn als ik niet was wat ik ben (16+) - Arsenaal/Lazarus

do 01 januari

Tweetakt: Wat ik graag zou zijn als ik niet was wat ik ben (16+)

Arsenaal/Lazarus

Benjamin Verdonck en Willy Thomas zijn werkelijk meesters in het creëren van bijzondere werelden. Zo ook in hun nieuwste voorstelling Wat ik graag zou zijn als ik niet was wat ik ben. Deze voorstelling baseerden ze op het boek met dezelfde fantastische titel, van Césare Bruto (pseudoniem van Carlos Warnes, een Argentijns journalist). De hoofdpersoon vertelt (met kinderlijk enthousiasme) dat hij alle dingen in de wereld heel anders zou aanpakken als hij de kans maar had. Als hij vakbondsleider zou zijn bijvoorbeeld. Of tandarts, uitvinder, kasteelspook, Sint-Bernardshond, enzovoort.

Benjamin Verdonck en Willy Thomas voeren als geniale malloten wonderlijke dialogen, en vatten het leven met knip- en plakwerk in een grote collage. Zij zien de licht absurde verhalen als “een opeenstapeling van pogingen om richting te geven aan een bestaan in een steeds complexere, absurde wereld. Heelal, sneeuw, mens, worst, vuurvliegjes, verbinding, blikje.”
terug <

voorstellingsinformatie
Van en met
Willy Thomas, Benjamin Verdonck
Naar
Césare Bruto
Vertaling
Orlando Verde
Bewerking
Willy Thomas, Benjamin Verdonck
Dramaturgie
Carolina Maciel de França
Productie
Toneelhuis
Coproductie
ARSENAAL/LAZARUS

Festival Tweetakt viert dit jaar zijn 15-jarig jubileum in Utrecht! Tweetakt is uitgegroeid tot een internationaal kunstenfestival voor alle leeftijden, met een divers programma van theater, dans, muziek en (interactieve) beeldende kunst. Naast het festivalcentrum op De Neude staat er ook een uitgebreid programma bij diverse podia waaronder Theater Kikker.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ