God is een moeder - Toneelgroep Oostpool & Adelheid+Zina

  di 11 t/m wo 12 februari

  God is een moeder

  Toneelgroep Oostpool & Adelheid+Zina

  Is de ogenschijnlijke kloof tussen religie en homoseksualiteit te overbruggen? Voor regisseur Marcus Azzini is het een persoonlijk vraagstuk waarvan hij denkt dat moeders de redding kunnen zijn. Sommige gelovige moeders van homoseksuele zonen vinden in hun leven een manier om te verzoenen. Zij hebben de kracht om iemand onvoorwaardelijk lief te hebben. Om iemand te accepteren die anders is dan zij; een vorm van erkenning zonder de ander te willen veranderen.

  Acteur en auteur Nazmiye Oral waarschuwt. Zij weet dat moeders hun kinderen als geen ander onherroepelijk kunnen verstoten. Verzoenen is geen vanzelfsprekendheid. Alleen een moeder kan zeggen ‘ik gaf jou het leven, maar nu verklaar ik je dood’. Hoe onvoorwaardelijk is die liefde tussen een moeder en een kind dan?

  Voor God is een Moeder gaan Marcus Azzini en Nazmiye Oral samen op zoek naar gelovige moeders en homo-zonen om met hen in gesprek te gaan. Ze halen verhalen op uit onder andere de christelijke en islamitische gemeenschap die, naast hun eigen ervaringen, het uitgangspunt vormen voor de voorstelling. Een voorstelling over de liefdevolle en complexe relatie tussen moeders, zonen en religie.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Met en door
  Nazmiye Oral, Marcus Azzini
  Eindregie
  Adelheid Roosen
  Locatie
  Grote Zaal
  god moeder
  Felicity Ingram

  Toneelgroep Oostpool gelooft in theater als middel voor onvoorziene ‘ontmoetingen’ met andere mensen, tijden en denkbeelden. Het gezelschap laat je ervaren dat gevoelens tegenstrijdig kunnen zijn en gedachtes kunnen veranderen. Dat we samenleven met andere mensen, die zich net als wij elke dag opnieuw verhouden tot de onbevattelijkheid van ons bestaan. Daarom zijn de voorstellingen van Oostpool altijd persoonlijk. De voorstellingen bieden inzicht, troost of zoeken juist de confrontatie. Maar onvoorwaardelijk delen zij met de toeschouwer de vraag: Hoe nu mens te zijn? Voorstellingen van Toneelgroep Oostpool zijn steevast te zien in Theater Kikker zoals On the Road, Angels of America en People Places & Things. Dit seizoen zie je in november, ook in regie van Marcus Azzini, Allemaal Mensen – Umuntu.

  Adelheid I Female Economy is het artistieke kantoor van theatermaker Adelheid Roosen. Ze maakt theater en handelt vanuit: ‘Ik ben er omdat jij er bent’. Het werk van Adelheid is verweven met de zoektocht naar de Ander. Het is geen poging het vreemde te begrijpen. Adelheid kantelt het perspectief en probeert daarmee te tonen dat er feitelijk geen vreemde is.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ