God is een moeder - Toneelgroep Oostpool & Adelheid+Zina

God is een moeder

Toneelgroep Oostpool & Adelheid+Zina

Hoe is het om tussen je moeder en haar liefde voor God te staan?

Marcus Azzini en Nazmiye Oral gaan in God is een Moeder met elkaar in gesprek. Over uitsluiting, anders zijn en de kracht van de gemeenschap tegenover die van het individu. Over schaamte, schuldgevoel en hoop. Heeft iedereen het nodig om ergens in te geloven? Zowel Marcus, homoseksueel met een katholieke achtergrond, als Nazmiye, dochter die tegen de tradities van haar Turks-islamitische ouders inging, weten hoe het is om tot de ander gemaakt te worden. Door elkaar te bevragen en te confronteren doen zij een poging zich te laten verrassen door de ander en gekende grond te overstijgen.

Voor God is een Moeder werden verhalen over acceptatie, twijfel en verstoting opgehaald uit onder andere de christelijke en islamitische gemeenschap. Verbonden met deze verhalen vormen de eigen ervaringen van Marcus en Nazmiye het uitgangspunt voor de voorstelling. Samen verkennen ze de verhouding tussen eeuwenoude en nieuwe verhalen. Een kwetsbare, liefdevolle en complexe ontmoeting.
terug <

voorstellingsinformatie
met en door
Marcus Azzini, Nazmiye Oral, Sidar Toksöz
eindregie
Adelheid Roosen, Lauren Rissik
regieassistent
Emilie Pos
dramaturgie
Madelon Kooijman
Locatie
Grote Zaal
god_is_een_moeder
Sanne Peper

God is een Moeder is een strijdlustige zoektocht naar begrip en familiegevoel.

NRC -

Collageachtige voorstelling over de ouder-kindrelatie en over de druk van religie op die band.

Een oefening in liefdevol samenleven in verschillen.

Toneelgroep Oostpool gelooft in theater als middel voor onvoorziene ‘ontmoetingen’ met andere mensen, tijden en denkbeelden. Het gezelschap laat je ervaren dat gevoelens tegenstrijdig kunnen zijn en gedachtes kunnen veranderen. Dat we samenleven met andere mensen, die zich net als wij elke dag opnieuw verhouden tot de onbevattelijkheid van ons bestaan. Daarom zijn de voorstellingen van Oostpool altijd persoonlijk. De voorstellingen bieden inzicht, troost of zoeken juist de confrontatie. Maar onvoorwaardelijk delen zij met de toeschouwer de vraag: Hoe nu mens te zijn? Voorstellingen van Toneelgroep Oostpool zijn steevast te zien in Theater Kikker zoals On the Road, Angels of America en People Places & Things. Dit seizoen zie je in november, ook in regie van Marcus Azzini, Allemaal Mensen – Umuntu.

Adelheid I Female Economy is het artistieke kantoor van theatermaker Adelheid Roosen. Ze maakt theater en handelt vanuit: ‘Ik ben er omdat jij er bent’. Het werk van Adelheid is verweven met de zoektocht naar de Ander. Het is geen poging het vreemde te begrijpen. Adelheid kantelt het perspectief en probeert daarmee te tonen dat er feitelijk geen vreemde is.

Sanne Peper
 • vormen_van_opdringerigheid
  >

  Vormen van Opdringerigheid - Kikker Stelt Voor: Collectief Het Paradijs

  theater

  Vormen van Opdringerigheid - Kikker Stelt Voor: Collectief Het Paradijs

  theater

 • monsteren-theater-kikker
  >

  Monsteren - editie maart - Monsteren

  theater

  Monsteren - editie maart - Monsteren

  theater

 • männerbund
  >

  Männerbund - Lars Brinkman/Theater Na de dam

  theater

  Männerbund - Lars Brinkman/Theater Na de dam

  theater

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ