Giovanni’s Room - Ryan Djojokarso / Korzo producties

Giovanni’s Room

Ryan Djojokarso / Korzo producties

Choreograaf Ryan Djojokarso heeft zich laten inspireren door de roman Giovanni’s Room (1956) van James Baldwin. De Amerikaanse David staat op het punt te trouwen met Hella, maar wordt in Parijs hevig verliefd op de Italiaanse barman Giovanni. We volgen David in de nacht voorafgaand aan de meest afschuwelijke morgen van zijn leven, de ochtend waarin zijn geliefde er niet meer zal zijn. Er ontvouwt zich een dans waarin zachte intimiteit, mannelijke kameraadschap, seksuele spanning en alles verterende zelfhaat strijden om voorrang. Wat gebeurt er met je wanneer je zo bang bent dat je niet meer lief kunt hebben?
terug <

voorstellingsinformatie
website
choreografie
Ryan Djojokarso
performance: Christaan De Donder, Miguel do Vale, Gerty Van de Perre
muziek
Jorg Schellekens, Gerty Van de Perre
geluidsontwerp
Jorg Schellekens
dramaturgie
Peter Anthonissen
stem
Arthur Rosenfeld
Locatie
Grote Zaal
foto: Robert Benschop

Christiaan De Donder maakt zijn rol van begeerde man helemaal waar. Hij houdt rekening met Davids reserves, maar duwt hem ook steeds een stukje verder. (…) Samen laten ze de vervoering en de tragiek van de gedoemde relatie mooi zien.

Ryan Djojokarso (Suriname, 1983) ontwikkelt zich sinds 2012 als choreograaf, deels in samenwerking met theaterregisseur Bram Jansen. Ryan werkt vanuit een thema dat een reeks voorstellingen met elkaar verbindt. Zo maakte hij in 2013 het duet Balts, dat werd bekroond met een Critici Prijs in Hannover en de eerste Berner Tanzpreise. In 2014 startte hij een serie voorstellingen over sport en spel. Dit resulteerde in de jongerenvoorstellingen Tanz ist auch Sport (DOX) , Speed (Crosstown/Korzo) en jeugdvoorstelling Jij bent ‘m! (CaDance 2017). Deze laatste voorstelling was bij ons te zien tijdens Tweetakt 2017.
Ryan werd in 2017 genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek en won de BNG Bank Dansprijs voor beloftevolle choreografen.

Foto: Robert Benschop
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ