Giovanni’s Room - Ryan Djojokarso / Korzo producties

  vr 19 oktober

  Giovanni’s Room

  Ryan Djojokarso / Korzo producties

  Choreograaf Ryan Djojokarso heeft zich laten inspireren door de roman Giovanni’s Room (1956) van James Baldwin. De Amerikaanse David staat op het punt te trouwen met Hella, maar wordt in Parijs hevig verliefd op de Italiaanse barman Giovanni. We volgen David in de nacht voorafgaand aan de meest afschuwelijke morgen van zijn leven, de ochtend waarin zijn geliefde er niet meer zal zijn. Er ontvouwt zich een dans waarin zachte intimiteit, mannelijke kameraadschap, seksuele spanning en alles verterende zelfhaat strijden om voorrang. Wat gebeurt er met je wanneer je zo bang bent dat je niet meer lief kunt hebben?
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  website
  choreografie
  Ryan Djojokarso
  performance
  o.a. Christiaan De Donder, Gerty Van de Perre
  muziek
  Jorg Schellekens, Gerty Van de Perre
  geluidsontwerp
  Jorg Schellekens
  dramaturgie
  Peter Anthonissen
  stem
  Arthur Rosenfeld
  Locatie
  Grote Zaal
  foto: Robert Benschop

  Christiaan De Donder maakt zijn rol van begeerde man helemaal waar. Hij houdt rekening met Davids reserves, maar duwt hem ook steeds een stukje verder. (…) Samen laten ze de vervoering en de tragiek van de gedoemde relatie mooi zien.

  Ryan Djojokarso (Suriname, 1983) ontwikkelt zich sinds 2012 als choreograaf, deels in samenwerking met theaterregisseur Bram Jansen. Ryan werkt vanuit een thema dat een reeks voorstellingen met elkaar verbindt. Zo maakte hij in 2013 het duet Balts, dat werd bekroond met een Critici Prijs in Hannover en de eerste Berner Tanzpreise. In 2014 startte hij een serie voorstellingen over sport en spel. Dit resulteerde in de jongerenvoorstellingen Tanz ist auch Sport (DOX) , Speed (Crosstown/Korzo) en jeugdvoorstelling Jij bent ‘m! (CaDance 2017). Deze laatste voorstelling was bij ons te zien tijdens Tweetakt 2017.
  Ryan werd in 2017 genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek en won de BNG Bank Dansprijs voor beloftevolle choreografen.

  scènefoto's: Rob Hogeslag

  terug naar boven Λ