GEWELDIG! - Yorke&quincY

GEWELDIG!

Yorke&quincY

De mooiste gesprekken over de domtoren, het onderstel van een bureaustoel, gedichten over bedden die bij het afval zijn gezet en monologen over de liefde. Alles is te vinden op sociale media. Yorke en Quincy vragen zich af of toneelschrijvers overbodig worden met deze onuitputtelijke bron van online poëzie?

Het duo heeft maanden naar het scherm zitten staren op zoek naar de meest inspirerende teksten op sociale media om ze vervolgens offline uit te spreken. GEWELDIG! is een voorstelling waarin de emoticons hoog oplopen. Een stuk over de sociale normen en asociale waarden van de sociale media. Want hebben we wel door wat we zeggen als het nog nooit is uitgesproken? Misschien wel door je moeder geschreven...

#yorke&quincy #GEWELDIG! #annanaspet #theaterkikker
terug <

voorstellingsinformatie
Locatie
Kleine Zaal
Yorke&quincY

Yorke&quincY zijn volgens Facebook vrienden sinds maart 2011 en delen 159 gemeenschappelijke vrienden. Ze hebben elkaar ontmoet op de toneelschool in Utrecht waar zij in 2015 zijn afgestudeerd. Daarna zijn ze samen voorstellingen blijven maken zowel in het café, het bos als in de zaal. Bijvoorbeeld in 2017 Het verhaal van de dierentuin van Edward Albee en in de zomer van 2019 op het Boslab Theaterfestival de theatrale wandeling, Dwalen.

De voorstellingen zijn verhalend en poëtisch, en nemen het publiek mee in absurde, dagelijkse gebeurtenissen. Altijd hoopvol en soms pessimistisch, maar uiteindelijk proberen ze het publiek met een gevoel van geluk de deur uit te sturen.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ