Geen Verhaal - Laura van Dolron

  do 24 t/m za 26 maart

  Geen Verhaal

  Laura van Dolron

  “Ik dacht dat mijn kinderen zouden opgroeien met twee verliefde ouders, de realiteit is anders.

  Dat doet pijn. Omdat ik mezelf een verhaal vertel dat dit niet klopt. Ik ga proberen dat verhaal los te laten. Om te vergeten wat ik vind dat het MOET zijn, en te kijken naar wat IS.”

  De verhalen die we ons laten vertellen over wie we zijn en wat ons leven is, lijken troost en veiligheid te bieden. Maar zitten ze ons niet in de weg? Omdat het altijd anders loopt...

  Een poëtisch theaterconcert zonder verhaal, met stilte en taal. Over liefde en loslaten. Vooral loslaten, van het verhaal. De dingen die niet hoeven te claimen dat ze “ertoe doen”, omdat ze er gewoon zijn. Wat is belangrijk, en wat IS gewoon.
  terug <

  tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Tekst en performance
  Laura van Dolron
  Techniek
  Saskia Koenders
  Locatie
  Grote Zaal
  geen_verhaal_laura_van_dolron
  Annelien Nijland

  Ongemeen scherp geformuleerde en genereuze observaties. Ook nu is ze meester in het spelen met de regels van het spel.

  Maar ze is in de eerste plaats een meester-verstelster, iemand die je meesleept in een verhaal dat aan de kern van het menselijke zijn raakt, en getuigt van lijden en vergeving, ook voor zichzelf.

  Meesterverteller

  Genadevolle stilte. Applaus. De nieuwe Laura is gewoon de oude in goeie doen.

  Laura van Dolron creëerde haar eigen genre Stand-up philosophy. Zij pendelt tussen het theater en de wereld, tussen TL licht en theaterlamp. Het maatschappelijke en het persoonlijke verbindt zij op zo’n manier dat het elkaar versterkt in plaats van tegenspreekt. Muziek is een onderdeel van haar taal, omdat muziek -net als stilte- ruimte maakt voor dat wat woorden overstijgt.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ