Gaudeamus 2021: Lockdown Music - Orkest De Ereprijs

  zo 12 september

  Grote zaal

  Gaudeamus 2021: Lockdown Music

  Orkest De Ereprijs

  Ook voor componisten waren 2020 en 2021 uitdagende jaren. Van interactie met musici en het uitproberen van ideeën op een publiek naar een periode van onverwachte afzondering. In dit concert speelt Orkest De Ereprijs muziek van jonge componisten die ontstond tijdens de lockdown. Communicatie, afstand, sociale gevoeligheid, absurditeit en humor klinken door in deze muzikale verslagen van een bizarre periode.

  Orkest De Ereprijs stimuleert al 40 jaar lang jonge componisten van over de hele wereld om muziek voor het orkest te schrijven. Tijdens de lockdown gingen ze daar gewoon mee door, wat leidde tot een reeks composities waarvan er enkele een virtuele première beleefden op YouTube. Nu, om het nieuwe seizoen te vieren, brengt het orkest ze eindelijk live op het podium.
  terug <

  tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Orkest De Ereprijs o.l.v. Tjeerd Barkmeijer
  sopraan
  Michaela Riener
  tenor
  Georgi Sztojanov
  sopraan
  Viola Cheung
  sopraan
  Lai Ngok Man
  mezzosopraan
  Jasperina Verheij
  bariton
  Cyprien Crabbé
  Okke van Breemen - live video
  Locatie
  Grote zaal
  Programma Lockdown Music
  vx
  lockdown_music_gaudeamus

  Gaudeamus Muziekweek is uniek in de wereld. Het festival presenteert de vitaliteit en diversiteit van de jongste generatie muziekpioniers. Gaudeamus scout talent tot ver over de landsgrenzen en zoekt vooral talent dat zich onderscheidt door een frisse en eigen kijk op de hedendaagse muziek en dat zich bij uitstek laat beïnvloeden door ontwikkelingen van buiten het klassieke muziekgenre. Dat resulteert in een festival volledig gewijd aan de nieuwste muziek in al haar verschijningsvormen. Van overweldigende minimal music, wringende soundscapes, experimentele elektronica, post-pop tot elektro-akoestische crossovers. Gaudeamus Muziekweek 2021 vindt plaats van 8-12 september.

  • non_creators_company
   >

   Spread the sadness – een missverkiezing van tranen - Max & Rosita

   theater

   Spread the sadness – een missverkiezing van tranen - Max & Rosita

   theater

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ