Gaudeamus 2021: Het parlement der dingen - Merel Vercammen & Femke IJlstra

  za 11 september

  Grote zaal

  Gaudeamus 2021: Het parlement der dingen

  Merel Vercammen & Femke IJlstra

  Saxofonist Femke IJlstra en violist Merel Vercammen slaan de handen ineen voor een nieuwe voorstelling gekoppeld aan de filosofische theorie The Parliament of Things van Bruno Latour. Over het kunstmatige en problematische onderscheid dat mensen maken tussen natuur en maatschappij, en tussen wetenschap en politiek. Vier jonge aanstormende componisten maken nieuw werk dat reflecteert op de huidige tijd in het licht van Latours theorie.

  Sarah Neutkens laat natuur en cultuur samensmelten in een mechanisch stuk met organische structuur. Karmit Fadael schrijft een stuk dat zowel binnen als buiten evenveel kracht uitstraalt. Aftab Darvishi benadrukt in haar werk de dualiteit van Latours theorie en Nuno Lobo schrijft een stuk over de fictieve politieke partij Venus Flytrap Union. Een divers palet aan nieuwe inzichten van een nieuwe generatie componisten.
  terug <

  tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Locatie
  Grote zaal
  het_parlement_der_dingen_gaudeamus
  Heidi de Gier

  Gaudeamus Muziekweek is uniek in de wereld. Het festival presenteert de vitaliteit en diversiteit van de jongste generatie muziekpioniers. Gaudeamus scout talent tot ver over de landsgrenzen en zoekt vooral talent dat zich onderscheidt door een frisse en eigen kijk op de hedendaagse muziek en dat zich bij uitstek laat beïnvloeden door ontwikkelingen van buiten het klassieke muziekgenre. Dat resulteert in een festival volledig gewijd aan de nieuwste muziek in al haar verschijningsvormen. Van overweldigende minimal music, wringende soundscapes, experimentele elektronica, post-pop tot elektro-akoestische crossovers. Gaudeamus Muziekweek 2021 vindt plaats van 8-12 september.

  • non_creators_company
   >

   Spread the sadness – een missverkiezing van tranen - Max & Rosita

   theater

   Spread the sadness – een missverkiezing van tranen - Max & Rosita

   theater

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ