Gaudeamus 2021: Culture Jam - Catching Cultures Orchestra

  zo 12 september

  Grote zaal

  Gaudeamus 2021: Culture Jam

  Catching Cultures Orchestra

  Het Catching Cultures Orchestra verbindt mensen met muziek. Musici die hun eigen land hebben moeten ontvluchten gaan muzikaal in dialoog met elkaar én Nederlandse musici, tijdens jamsessies, workshops en festivals in Utrechtse wijken en azc’s. Gaudeamus liet tijdens de afgelopen anderhalf jaar drie jonge componisten werk schrijven speciaal voor dit grenzeloze orkest.

  Drie jonge componisten werden begeleid bij het schrijven van een stuk voor het orkest: de Syrisch-Palestijnse ney-speler Hamed Alshaabi, recent conservatorium-alumnus en percussioniste Channe Visscher (beiden tevens orkestlid) en de Spaanse componist Alberto Granados Reguilón. Hun eigen culturele achtergrond en de bijzondere instrumentatie van het orkest komen samen in prachtige composities die grenzen overstijgen.
  terug <

  tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Locatie
  Grote zaal
  culture_jam_gaudeamus

  Gaudeamus Muziekweek is uniek in de wereld. Het festival presenteert de vitaliteit en diversiteit van de jongste generatie muziekpioniers. Gaudeamus scout talent tot ver over de landsgrenzen en zoekt vooral talent dat zich onderscheidt door een frisse en eigen kijk op de hedendaagse muziek en dat zich bij uitstek laat beïnvloeden door ontwikkelingen van buiten het klassieke muziekgenre. Dat resulteert in een festival volledig gewijd aan de nieuwste muziek in al haar verschijningsvormen. Van overweldigende minimal music, wringende soundscapes, experimentele elektronica, post-pop tot elektro-akoestische crossovers. Gaudeamus Muziekweek 2021 vindt plaats van 8-12 september.

  • non_creators_company
   >

   Spread the sadness – een missverkiezing van tranen - Max & Rosita

   theater

   Spread the sadness – een missverkiezing van tranen - Max & Rosita

   theater

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ