Funny Soft Happy and the Opposite - Connor Schumacher

  do 23 januari

  Funny Soft Happy and the Opposite

  Connor Schumacher

  Je ultieme fantasie wordt werkelijkheid in deze jazzmusicaldanservaring. Als je het leven serieus neemt, dan is dit de generale repetitie. Zes dansers demonstreren een high-intensity training voor lichaam en geest, waarmee je uithoudingsvermogen voor het leven opbouwt. Want dat hebben we hard nodig in deze wereld die steeds sneller draait en waarin waarden als zorg, compassie en luisteren naar elkaar onder druk staan.

  Hoe verhouden wij ons tot elkaar in zo’n wereld? Of tot de groep? Met dank aan Bob Fosse-musicals, neurowetenschap en work-out video’s uit de jaren ’80, biedt choreograaf Connor Schumacher je een glimp van hoe het leven zou kunnen zijn. Sluit je aan: voel je vrij om je haar los te gooien, een drankje te doen, een gedachte te delen en achteraf te dansen.

   
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Concept, choreografie
  Connor Schumacher
  Gemaakt in samenwerking met en gedanst door
  Mohamed Boujarra, Sandy Ceesay, Courtney May Robertson, Karlijn Roest (cover), Majon van der Schot, Paolo Yao, Jiaman Zhang
  Dramaturgie
  Maaike Schuurmans
  Lichtontwerp en techniek
  Edwin van Steenbergen
  Beeld
  Noortje Stortelder
  Productie
  Dansateliers
  Financieel ondersteund door
  Fonds 21, Fonds Podiumkunsten, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Zabawas, Gemeente Rotterdam.
  Locatie
  Grote Zaal
  funny soft happy and the opposite
  Paul Sixta

  Funny Soft Happy & The opposite confronteert ons onomwonden met de hyperige mediawereld, waarin we in zijn beland. Schumacher houdt ons – zelfs letterlijk – een spiegel voor.

  Schumacher (zelf optredend als geestige ceremoniemeester) reanimeert de opzwepende aerobicsmotoriek uit jarentachtigworkouts tot een hilarische, opgewekte conditietraining.

  Connor Schumacher is een choreograaf uit Rotterdam. Hij begon met dansen aan het Purchase College Conservatory of Dance in New York. Sinds 2013 ontwikkelt hij zich onder de vleugels van Dansateliers. Hier maakte hij o.a. Boy oh Boy (2013), Boy oh Boy 2: God’s first creature (2014), The Fool (2015) en OK Future (2017) i.s.m. Lucy Suggate. In 2015-2017 nam hij deel aan het Europese project Dancing museums en presenteerde hij werk in o.a. The Louvre, Parijs, The National Gallery in Londen en Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam. In die tijd presenteerde hij zijn werk in Utrecht in het Moving Futures festival. In 2017 werd Connor genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen. Afgelopen seizoen was hij in Theater Kikker te zien met zijn avondvullende voorstelling THREESOME.

  Paul Sixta
  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ