Frou Frou - Jochem Stavenuiter / Bambie

do 10 t/m za 12 januari

Frou Frou

Jochem Stavenuiter / Bambie

Veel weet de oude Frou Frou niet van de wereld buiten het circus. Genoeg dus om over te filosoferen. ‘Het heelal is een gedachte’, dicht hij na zijn zoveelste slapstick-botsing met de lantaarnpaal die hij maar niet kan ontwijken, ‘het dijt zich denkend met mij uit.’
Voor deze solo creëerde Jochem Stavenuiter een melancholiek clowns-archetype van een verdwijnende soort, geen schreeuwerig lachkanon maar een dromerige surrealist. Aan de basis liggen de clowns uit Fellini-films. Toen hij meewerkte aan de voorstelling Fellini van het Noord Nederlands Toneel, constateerde Stavenuiter dat Frou Frou hem en de mensheid nog veel meer schoonheid, ontroering en wijsheid te bieden had. Ko van den Bosch, die indertijd Fellini speelde, schrijft mee aan de tekst die ook gedichten bevat van Stavenuiters oudoom Harry. Twee geschminkte cellisten staan hem bij en roepen met hun muziek vroegere ervaringen bij hem op.
terug <

koop tickets >
data & tijden
voorstellingsinformatie
website
idee en spel
Jochem Stavenuiter
tekst
Jochem Stavenuiter, Ko van den Bosch en Harry Ikink
cello
Amber Docters van Leeuwen en Pepijn Meeuws
dramaturgie
Marijn van der Jagt
eindregie
Hans Man in ‘t Veld
Locatie
Grote Zaal

Jochem Stavenuiter is – samen met Paul van de Laan – de drijvende kracht achter mimetheatergroep Bambie die al ruim twee decennia lang een geheel eigen idioom op het toneel brengt: associatief, melancholiek en poëtisch. Vorig seizoen was Bambie na een pauze van een drietal jaar weer te zien in de Nederlandse theaters met Bambie is back. Na het veelvuldig gespeelde en succesvolle Eleonara, een voorstelling over zijn moeder, is Frou Frou de tweede solovoorstelling die Stavenuiter bij Bambie uitbrengt.


terug naar boven Λ