Fritzi - Poezieboys

Fritzi

Poezieboys

Door de verlening van de lockdown kan deze voorstelling helaas niet doorgaan. Heb je tickets, dan ontvang je van ons bericht.

Grote kans dat je nog nooit van de dichter Fritzi Harmsen van Beek hebt gehoord. Vrees niet, geeft niks. Dat hadden de Poezieboys tot een jaar geleden ook niet. En mocht je haar al kennen, dan ken je haar als de dochter van de tekenaar van Flipje van Tiel of als de flodderdiva die in de gekraakte villa Jagtlust mythische feesten gaf. De Poezieboys kennen haar als een lieve vrouw die moeite met het leven had. Een originele, gulle en talentvolle vrouw die prachtig kon schrijven en tekenen, die van kleine weerloze diertjes hield, grassprietbrieven schreef en eindeloos veel walnoten beschilderde. De Poezieboys brengen een mythe over een van Nederlands grootste dichters.
terug <

voorstellingsinformatie
Concept/spel
Jos Nargy en Joep Hendrikx
Regie
Silke van Kamp
Vormgeving
Vita Coenen
Locatie
Kleine Zaal

Alle facetten van Ginsbergs rijke oeuvre komen in een half uur aan bod: terwijl Nargy geëxalteerd, ritmisch en opzwepend vuilbekt hoe hij/Ginsberg alle gaten en welvingen van zijn meester verkent, somt Hendrikx droog wat weetjes en anekdotes op. En terwijl de een zachtjes Father death blues zingt, probeert de ander ‘de allerlaatst 25 exemplaren’ van een Ginsbergbloemlezing te slijten aan het publiek.

Jan Pieter Ekker Het Parool over GINSBERG

Deze voorstelling is in alle opzichten een warm badje, een verrassend liefdevol feelgood- miniatuurtje. Zeg ja tegen het kijkplezier in je ogen!

Sander Janssens De Theaterkrant over VINKENOOG

In 1966 komen op uitnodiging van Simon Vinkenoog handenvol dichters bijeen in Carré. Hun maaltijd: een halve kip en een joint. Deze dichters, waaronder een debuterende Jules Deelder, Johnny the Selfkicker en Vinkenoog zelf traden op voor een dampend, joelend en stijf uitverkocht Carré. Jos Nargy en Joep Hendrikx vragen zich af waarom een dergelijke avond tegenwoordig haast ondenkbaar lijkt. De poëzie verdient beter vinden zij; en ze richtten de Poezieboys op.

De Poezieboys is een samenwerking tussen acteurs Jos Nargy & Joep Hendrikx, beiden afkomstig van de HKU. Samen besloten ze hun liefde voor poëzie te delen in theatrale poëzieavonden. Zo doken ze eerder in het werk van Allen Ginsberg en Joseph Brodsky, en maakten een voorstelling over Simon Vinkenoog. Ook organiseerden ze poëzieavonden met jonge (levende!) dichters en richten ze de Poeziebar (voorheen de ‘Poezieclub’) op. Samen met muzikant Bas Prins brengen zij de beste poëzie van dit moment, geïnspireerd op die ene legendarische avond in Carré. En natuurlijk met als doel: uitverkochte, dampende en joelende zalen voor de poëzie! Want de wereld kan wel weer wat Rock & Roll & Poëzie gebruiken.

 • monsteren-theater-kikker
  >

  Monsteren - editie maart - Monsteren

  theater

  Monsteren - editie maart - Monsteren

  theater

 • vormen_van_opdringerigheid
  >

  Vormen van Opdringerigheid - Kikker Stelt Voor: Collectief Het Paradijs

  theater

  Vormen van Opdringerigheid - Kikker Stelt Voor: Collectief Het Paradijs

  theater

 • toneelschuur_producties
  >

  Antigone - Kikker Stelt Voor: Abdel Daoudi/Toneelschuur Producties

  theater

  Antigone - Kikker Stelt Voor: Abdel Daoudi/Toneelschuur Producties

  theater

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ