Theater Kikker X Het Huis Utrecht: Fremdkörper - Boogaerdt/VanderSchoot

  do 14 t/m za 16 oktober

  Het Huis Utrecht

  Theater Kikker X Het Huis Utrecht: Fremdkörper

  Boogaerdt/VanderSchoot

  Onze voorstellingen zijn alleen toegankelijk met een coronatoegangsbewijs. Lees hier meer.

  Deze voorstelling vindt plaats in Het Huis Utrecht, Boorstraat 107 Utrecht


  Slapen is een ongrijpbare bezigheid waarbij realiteit en ratio worden losgelaten. Kunnen we de associatieve beeldenstroom die ‘s nachts in ons onderbewustzijn op gang komt, zien als een bron van wijsheid? Volgens BVDS  zou het wel eens de sleutel kunnen zijn tot de volgende stap in het transformatieproces van de mens en haar plek op deze aarde.

  Fremdkörper is een overgangsritueel van een oude patriarchale samenleving, waarin we het contact met ons lijf en onze omgeving zijn kwijtgeraakt, naar een mogelijke nieuwe bestaansvorm. In Fremdkörper nodigt het duo de bezoeker uit in een slaapzaal voor een ceremonie die is geïnspireerd op de rituele bijeenkomsten in Oudgriekse slaaptempels. De verkenningstocht van de bezoeker gaat vooral naar binnen, naar een gedroomde werkelijkheid.
  terug <

  tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Concept & regie - Suzan Boogaerdt & Bianca van der SchootVormgeving - Lotte Goos
  Geluidsontwerp - Remco de Jong & Florentijn Boddendijk
  Lichtontwerp - Theun Mosk
  Performance - Klara Alexova, Niels Kuiters & Dennis Tiecken
  Kostuums & poppen - Karin van der Leeuw, Erik Bosman & Sara Hakkenberg
  Rekwisieten - Tamar Stalenhoef
  Locatie
  Het Huis Utrecht
  Annaleen Louwes

  Fremdkörper is een raadselachtig en onaards mooi ‘slaapritueel’ dat bij vlagen diep ontroert […] De makers doen een voorzet met deze ‘dynamische installatie’, maar de deelnemer, met zijn of haar eigen gevoelens, angsten, associaties en overtuigingen, maakt het kunstwerk af.

  Herien Wensink, de Volkskrant -

  BVDS (Boogaerdt/VanderSchoot) creëert expressieve, fysieke, gedurfde en zeer visuele theatrale installaties die draaien om de strijd en uitdagingen waarmee mensen worden geconfronteerd in de door media aangedreven wereld van vandaag. Vanuit de anarchistische traditie van de Nederlandse mime bouwden zij aan een werkpraktijk waarbinnen ze meerdere kunstdisciplines combineren. Zij nemen daarin alle aannames van de theaterruimte onder de loep, maar koesteren de real-life samenkomst. Onze gezamenlijke aandacht en zintuiglijke waarneming beschouwen zij als de meest essentiële en politieke krachten van mensen. Juist nu in het noodzakelijke veranderproces op weg naar een leefbare wereld.

  The Grey Space
  Met de grey space stelt BVDS een nieuw genre voor. Al langere tijd bevindt het werk van BVDS zich op het snijvlak tussen de white cube (musea) en de black box (theater) en nodigt daarmee uit tot een ervaring die het midden houdt tussen een theater- en museumbezoek. Door te spelen met de regels en conventies van beide plekken, bevraagt BVDS de functie van deze openbare gebouwen en de rol die kunst kan innemen in onze samenkomst op deze plekken. Ook Fremdkörper speelt zich af in de grey space.

  Het Huis Utrecht x Theater Kikker

  Het Huis Utrecht en Theater Kikker slaan de handen ineen. Waarom? Omdat we graag samenwerken en 1+1 méér is dan twee. Een mooie match en samenwerking die past bij onze gezamenlijke missie om een plek of juist een podium te zijn voor talent, experiment en onderzoek. Meerwaarde: meer ruimte voor performatieve installaties voor een breed publiek.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ