Fragments of sky - Iris van Peppen | Co

Fragments of sky

Iris van Peppen | Co

Concert en dansvoorstelling in één, tussen punk en meditatie, panoramisch en egomaan, verlegt Fragments of sky de grens van de dansvoorstelling. Een kijkspel voor de toeschouwer waarbij ook haar of zijn lichamelijkheid wordt aangesproken, door pulse, affect en energie concreet te maken.

Fragments of sky valt onder het Pulse Project; een traject waarin Iris van Peppen verschillende manieren van pulseren en vibratie onderzoekt. Fragments of sky is een interdisciplinaire performance, die beweegt tussen instrumentalisme en materialisme. Negen performers - vijf dansers, drie muzikanten en een dubbele rol voor de vocalist - transformeren ruimte en tijd, en zoeken naar verschillende ervaringen van materialiteit.
terug <

voorstellingsinformatie
website
concept & Choreografie
Iris van Peppen
performers
Kim Hoogterp, Makiko Ito, Aida Guirro Salinas, Andrea Pisano, Rosa van Walbeek, Bryan Atmopawiro, Erik van de Wijdeven, Hugo Ariëns en Marc Nukoop
dramaturgie
Fransien van der Putt
advies vormgeving
Erik van de Wijdeven
Locatie
Grote Zaal
iris_van_peppen
Alessandro Spinuso

Iris van Peppen is een dansmaker uit Utrecht. Met de voorstelling Instinct maakte zij in december 2016 haar debuut in Theater Kikker.
Iris is vooral bekend om haar werk met amateur dansers, maar in 2016 begon ze met een professioneel dansgezelschap: Iris van Peppen | Co.

Met dit gezelschap maakt Iris zintuigelijke en ontregelende voorstellingen op de grens van dans en performance, waarbij ze vertrekt vanuit de ervaring van het lichaam van binnenuit (somatics). “Het is kennis van het binnenwerk, net als bij pianospelen. Pas als je de piano opentrekt, snap je hoe het in elkaar zit.” (citaat uit Dans Magazine)

De uiteindelijke première van Fragments of sky zal in het najaar van 2019 in Theater Kikker te zien zijn.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ