Fragments of sky - Iris van Peppen | Co

  za 09 maart

  Fragments of sky

  Iris van Peppen | Co

  Concert en dansvoorstelling in één, tussen punk en meditatie, panoramisch en egomaan, verlegt Fragments of sky de grens van de dansvoorstelling. Een kijkspel voor de toeschouwer waarbij ook haar of zijn lichamelijkheid wordt aangesproken, door pulse, affect en energie concreet te maken.

  Fragments of sky valt onder het Pulse Project; een traject waarin Iris van Peppen verschillende manieren van pulseren en vibratie onderzoekt. Fragments of sky is een interdisciplinaire performance, die beweegt tussen instrumentalisme en materialisme. Negen performers - vijf dansers, drie muzikanten en een dubbele rol voor de vocalist - transformeren ruimte en tijd, en zoeken naar verschillende ervaringen van materialiteit.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  website
  concept & Choreografie
  Iris van Peppen
  performers
  Kim Hoogterp, Makiko Ito, Aida Guirro Salinas, Andrea Pisano, Rosa van Walbeek, Bryan Atmopawiro, Erik van de Wijdeven, Hugo Ariëns en Marc Nukoop
  dramaturgie
  Fransien van der Putt
  advies vormgeving
  Erik van de Wijdeven
  Locatie
  Grote Zaal
  Alessandro Spinuso

  Iris van Peppen is een dansmaker uit Utrecht. Met de voorstelling Instinct maakte zij in december 2016 haar debuut in Theater Kikker.
  Iris is vooral bekend om haar werk met amateur dansers, maar in 2016 begon ze met een professioneel dansgezelschap: Iris van Peppen | Co.

  Met dit gezelschap maakt Iris zintuigelijke en ontregelende voorstellingen op de grens van dans en performance, waarbij ze vertrekt vanuit de ervaring van het lichaam van binnenuit (somatics). “Het is kennis van het binnenwerk, net als bij pianospelen. Pas als je de piano opentrekt, snap je hoe het in elkaar zit.” (citaat uit Dans Magazine)

  De uiteindelijke première van Fragments of sky zal in het najaar van 2019 in Theater Kikker te zien zijn.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ