FIK. - BOG.

  za 06 november t/m za 18 december

  FIK.

  BOG.

  Deze voorstelling is geweest
  Benieuwd naar andere voorstellingen van BOG.? Bekijk hier alle voorstellingen van BOG.
  In een uur doen theatermaker Judith de Joode, muzikant Harald Austbø en lichtontwerper David de Joode een poging licht te reflecteren. Ze legden een verzameling aan van reflecties in woord, beeld en klank.

  Datgene wat je lichtheid doet ervaren in het moment, in een minuut of seconde waarin alleen dát moment lijkt te bestaan en je waarneming overblijft. In de theaterzaal her-maken ze dat wat eerder al eens is gezien:

  Een lichtgevende streep rond je ogen terwijl je een glas water drinkt.
  Een kind dat naar een duif blaft.
  Een fluo oranje bal die tussen twee gebouwen in hangt.
  Twee rosse poedels die met hun poten net naar de kapper zijn geweest.

  Het is raar om hier te zijn

  dat zal nooit anders zijn.

  Het zal altijd raar blijven,

  om hier te zijn.
  terug <

  tickets >
  data & tijden
  geweest
  voorstellingsinformatie
  van en met
  Judith de Joode, Harald Austbø, David de Joode
  dramaturgie
  Roos Euwe
  Locatie
  Grote Zaal
  fik

  De tekst komt binnen als een bruisende vloed van beelden en indrukken, soms springerig en hak op de tak, soms vloeiend en associatief. De rode draad door de voorstelling is reflectie.

  Sowieso blijft het wonderlijk hoe deze twee monologen erin slagen – al doende, springende, zingende – om een innerlijke toestand te vatten in eenvoudige vormen die niet-anekdotisch, meerduidig en gewoon ook mooi zijn. En hoe hun makers, springers, zingers zo’n onbevattelijk grote concepten in een abstracte maar toegankelijk-leesbare vorm weten te vatten. Samen met ons.

  FIK. is een initiatief van Judith maar geen solo: ze werkt samen met muzikant / speler Harald Austbø met wie ze speelde in de voorstelling Niets (2017) van De NWE Tijd & hetpaleis, met haar broer en lichtontwerper David de Joode die en met dramaturg Roos Euwe. Volgens Judith zijn zij alle drie op een andere manier met licht, lichtheid en reflectie bezig en daardoor de ideale mensen om aan deze voorstelling te werken.

  Judith de Joode is één van de makers/spelers van BOG., een Vlaams-Nederlandse collectief. Sinds 2013 maakt BOG. theater vanuit het verlangen naar overzicht, naar een objectieve blik. BOG. zoomt uit en in op alles waar de mens vat op tracht te krijgen maar te groot is om vast te pakken. Naast collectieve creaties, waaronder GOD. (2015), KID. (2017) en Iemand die slaapt (2018), allemaal te zien geweest in Theater Kikker, wordt er binnen BOG. ook werk gemaakt dat vertrekt vanuit één maker. Meer BOG.? in november is de solo ALL. van Lisa Verbelen te zien.

   

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ