Fields - Astrid Boons / Korzo producties

  do 07 november

  Fields

  Astrid Boons / Korzo producties

  Choreografietalent Astrid Boons laat in het poëtische en abstracte Fields de dansers met hun omgeving versmelten. Lichamen, ruimte en tijd lijken transparant te worden en doorbreken elkaars grenzen. In een spel van dans, muziek en licht creëert Boons beelden die alle zintuigen prikkelen en associaties ontfutselen die wegglippen zodra je ze wilt pakken.

  In Astrids werk wordt geen rol gespeeld of een idee verbeeld, maar komt de beweging direct voort uit de emotionele en fysieke staten waarin de danser verkeert. De toeschouwer wordt als getuige heel dicht betrokken bij de transformaties die de danser doormaakt en dit schept een nieuwe vorm van toegankelijkheid.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  website
  choreografie & concept
  Astrid Boons
  dans
  Carolina Mancuso, Karolina Szymura, David Ledger, Christian Nujster
  compositie
  Miguelángel Clerc Parada
  lichtontwerp
  Bas Vissers
  Locatie
  Grote Zaal
  fields
  Joris Jan Bos

  Choreografietalent Astrid Boons danste bij Dansgroep Amsterdam, Nederlands Dans Theater 2 en GöteborgsOperans Danskompani voordat ze zelf aan de slag ging als choreograaf. Vanaf 2017 heeft Astrid een residentieplek als choreograaf bij Korzo in Den Haag. Ze laat met een originele, uiterst precieze en tot op het bot doorvoelde bewegingstaal een nieuw geluid horen. Astrid overdonderde met de even intense als intrigerende duetten Rhizoma en Vestig. Fields is haar eerste avondvullende productie.

  Korzo producties is één van Nederlands grootste dansproducenten voor jonge en toonaangevende choreografen. Al 30 jaar is het een naam die verbonden is aan de nieuwste generatie dansmakers en aan initiatieven die de Nederlandse dans van een nieuwe impuls voorzien. Vanuit thuisbasis Den Haag werken choreografen aan nieuwe voorstellingen en brengen deze op tournee. Korzo brengt het publiek dicht bij deze getalenteerde artiesten.

  Joris Jan Bos
  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ