Fields - Astrid Boons / Korzo producties

do 07 november 2019

Fields

Astrid Boons / Korzo producties

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van Astrid Boons / Korzo Producties? Bekijk hier alle voorstellingen van Astrid Boons / Korzo Producties
Choreografietalent Astrid Boons laat in het poëtische en abstracte Fields de dansers met hun omgeving versmelten. Lichamen, ruimte en tijd lijken transparant te worden en doorbreken elkaars grenzen. In een spel van dans, muziek en licht creëert Boons beelden die alle zintuigen prikkelen en associaties ontfutselen die wegglippen zodra je ze wilt pakken.

In Astrids werk wordt geen rol gespeeld of een idee verbeeld, maar komt de beweging direct voort uit de emotionele en fysieke staten waarin de danser verkeert. De toeschouwer wordt als getuige heel dicht betrokken bij de transformaties die de danser doormaakt en dit schept een nieuwe vorm van toegankelijkheid.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
website
choreografie & concept
Astrid Boons
dans
Carolina Mancuso, Karolina Szymura, David Ledger, Christian Nujster
compositie
Miguelángel Clerc Parada
lichtontwerp
Bas Vissers
Locatie
Grote Zaal
fields
Joris Jan Bos

Choreografietalent Astrid Boons danste bij Dansgroep Amsterdam, Nederlands Dans Theater 2 en GöteborgsOperans Danskompani voordat ze zelf aan de slag ging als choreograaf. Vanaf 2017 heeft Astrid een residentieplek als choreograaf bij Korzo in Den Haag. Ze laat met een originele, uiterst precieze en tot op het bot doorvoelde bewegingstaal een nieuw geluid horen. Astrid overdonderde met de even intense als intrigerende duetten Rhizoma en Vestig. Fields is haar eerste avondvullende productie.

Korzo producties is één van Nederlands grootste dansproducenten voor jonge en toonaangevende choreografen. Al 30 jaar is het een naam die verbonden is aan de nieuwste generatie dansmakers en aan initiatieven die de Nederlandse dans van een nieuwe impuls voorzien. Vanuit thuisbasis Den Haag werken choreografen aan nieuwe voorstellingen en brengen deze op tournee. Korzo brengt het publiek dicht bij deze getalenteerde artiesten.

Joris Jan Bos
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ