FF - Huba de Graaff

  di 15 t/m wo 16 februari

  FF

  Huba de Graaff

  Het werk van Forugh Farrokhzad is in Nederland vrijwel onbekend; in Iran is ze één van de belangrijkste dichters van de 20e eeuw. Met haar eerste gedicht ‘Sin’ uit 1958 over vrouwelijke seksualiteit wordt ze zowel beroemd als verguisd. In de vier bundels die daarna volgen, schrijft ze grensverleggend over thema’s uit haar eigen leven. Nadat ze ook als cineast internationale bekendheid heeft verworven, verongelukt ze op 32-jarige leeftijd als gevolg van een auto-ongeluk.

  Componist Huba de Graaff bewerkte Farrokhzad’s nagelaten werk ‘Let Us Believe in the Dawn of the Cold Season’ tot een epische protest ballade: een all female cast rockperformance over rebellie en vrouwelijk kunstenaarschap.

  Farrokhzad’s legendarische film over een leprakolonie, die deel uitmaakt van de voorstelling, toont een groep uitgestotenen van de samenleving. Niet voor niets voelde Farrokhzad compassie voor deze weggezette groep. Ze bracht de schoonheid van het imperfecte adembenemend mooi in beeld in een muzikaal, poëtisch filmessay.
  terug <

  tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Met
  Imra Dinçer en
  Ensemble Electra
  Susanna Borsch, Michaela Riener, Nora Mulder
  & Huba de Graaff
  regie
  EW Geerlings
  adviezen
  Marien Jongewaard, Jetse Batelaan
  Locatie
  Grote Zaal
  FF_Huba_de_Graaff
  Bowie Verschuuren

  FF – ook te lezen als ‘femme fatale’ en als fortissimo – is een all female cast rockperformance over rebellie en vrouwelijk kunstenaarschap. Er staan dan ook vijf dames op het podium. Naast Imra Dinçer en Electra, ook Huba de Graaff zelf met samples en klankregie.

  Componist Huba de Graaff en schrijver Erik-Ward Geerlings vormen de spil van de voorstellingen die gepresenteerd worden onder de naam Huba de Graaff. Het muziektheater is principieel experimenteel: er is altijd een onderzoekend aspect aan. Het uitgangspunt van ieder project is om de verhouding tussen woord, beeld en geluid opnieuw te bepalen. In 2013 was de ‘zingende apen’-voorstelling Apera in Theater Kikker te zien. In 2015 de Pornopera, gebaseerd op de klanken van het orgasme. In 2017 presenteerde Theater Kikker i.s.m. Gaudeamus de sportschoolopera Liebesleid op locatie in een echte sportschool. Ook zag je de fake-opera Pulchalchiajev en De Lamp over de val van Srebrenica.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ