Face to Face - Firma Ducks / Liliane Brakema

Face to Face

Firma Ducks / Liliane Brakema

In een tijd waarin onafhankelijkheid zowel het hoogst haalbare ideaal is, alsook de oorzaak van stress, gaat de jonge regisseur Liliane Brakema op zoek naar verbinding. Hoe kunnen we in een veranderende wereld juist onze afhankelijkheid omarmen? Ze neemt de klassieker Face to Face van Ingmar Bergman onder de loep en ze maakt er dansant, absurd, teksttheater van.

Het verhaal gaat als volgt; de jonge succesvolle psychiater Jenny verblijft een zomer bij haar grootouders. Haar man is in Amerika, haar dochtertje op zomerkamp en hun huis is verkocht. Los van haar dagelijkse omgeving probeert ze de regie over haar leven te bewaren. Maar nieuwe dromen, oude angsten, en onverwachte ontmoetingen brengen haar in een schemerzone die niet zo eenvoudig te controleren blijkt. Een prikkelend repertoirestuk over de zoekende mens te midden van anderen.

EXTRA op vrijdag: nagesprek met Liliane Brakema.
terug <

voorstellingsinformatie
website
 
tekst
Ingmar Bergman
 
regie
Liliane Brakema
 
vertaling
Rita Törnqvist-Verschuur
 
spel
Nettie Blanken, Joost Bolt, Theo de Groot, Eva Kijlstra, Maartje van de Wetering
Liliane Brakema: “Face to Face gaat over een verlangen naar verbinding”
vx
De Volkskrant: Face to Face brengt een boodschap over van regietalent Brakema.
vx
Robert van der Ree

De acteurs zijn gekneed in een mechanische speelstijl alsof hun gewrichten met ijzerdraadjes zijn verbonden. Dat wekt verbazing en ook lichte irritatie, maar hiermee laat Brakema zien dat de personages zich niet uit hun vastgelopen leven kunnen bevrijden.

NRC -

“Het is een prachtig beeld in de voorstelling als die onafscheidelijke schoudertas dan af wordt gelegd en Van de Weterings sierlijk bewegende Jenny letterlijk kopje-onder lijkt te gaan. (..) Liliane Brakema en haar acteurs weten met dit pleidooi voor verbinding te raken.”

Parool -

Liliane Brakema was te gast bij het radioprogramma Nooit Meer Slapen (VPRO) om over de voorstelling Face to Face te vertellen. Luister hier het fragment terug.

Regisseur Liliane Brakema studeerde in 2015 af aan de regieopleiding in Amsterdam met De Wilde Eend van Ibsen naar een eigentijdse bewerking van Simon Stone. Hiermee was te zien tijdens de Voorjaarscollectie 2016 in Theater Kikker. In haar werk combineert Liliane een helder vormbesef met een gevoelige regiestijl. Haar werk gaat over de onmogelijke maar diep-menselijke behoefte om zich werkelijk aan de ander te verbinden, samen te smelten, en de eindeloze reeks pogingen die deze wens al 4000 jaar lang tot gevolg heeft. Een verlangen dat ons, volgens Brakema, in beweging houdt.

foto: Sofie Knijff
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ