Eternity - Davy Pieters / Theater Rotterdam

wo 06 t/m do 07 mei

Eternity

Davy Pieters / Theater Rotterdam

Alle voorstellingen tot en met 1 juni gaan niet door. Heb je tickets dan ontvang je hierover bericht.

Who wants to live forever?

Als mens verlangen we naar meer tijd, meer ruimte en een gezonder leven. Er wordt vooruitgang geboekt, we leven langer en het lukt ons steeds beter om ziektes te bestrijden. We onderzoeken de mogelijkheden van onsterfelijkheid. Maar wat betekent een eeuwig leven? Wat betekent leven in een lichaam dat jong blijft maar met een geest die steeds ouder wordt? Hoe beweeg je je als je al honderden jaren bestaat en generaties aan je voorbij ziet trekken? Waar denk je aan, lach je om, droom je over, hoe heb je lief en waar praat je over?

Davy Pieters toont in Eternity op een fysieke en beeldende manier de ultieme consequentie van onsterfelijkheid en de emotionele impact die het streven naar het eeuwige leven met zich meebrengt. Jimi Zoet voegt met zijn elektronische soundscapes een dimensie toe aan het universum van Davy Pieters.
terug <

afgelast >
data & tijden
voorstellingsinformatie
regie
Davy Pieters
Muziek
Jimi Zoet
Locatie
Grote Zaal
eternity
Christina Chouchena

Davy Pieters (1988) onderzoekt in haar werk hoe de mens wordt beïnvloed door technologische ontwikkelingen en beeldcultuur. Dit vertaalt zij naar beeldende, filmische voorstellingen met fysieke performances. Na haar afstuderen maakte ze bij Frascati het bejubelde Truth About Kate (2014) en How Did I Die (2014), beide te zien in Theater Kikker tijdens de Collectie. In 2016 maakte ze bij Theater Utrecht de locatievoorstelling Re-enactment of the Now voor Spring. Sinds 2017 is Pieters een van de makers binnen Theater Rotterdam. Daar produceerde ze The Unpleasant Surprise (2017) en How to build a universe (2018).

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ