Engel - Kim-Jomi Fischer

  za 11 januari

  Engel

  Kim-Jomi Fischer

  Wat is ons bewustzijn? Wanneer een gedachte bij ons opkomt, waar wordt die dan door ingegeven? We hebben vele manieren om de wereld om ons heen te ervaren. Maar dat wat zich niet in woorden laat vangen kunnen we maar moeilijk accepteren. De angst voor het ongrijpbare weerhoudt ons.

  In Engel zie je twee performers - een circusacrobate en een danser - die werken met lichaamsgewicht, momentum en richting. Een fysiek duet over de innerlijke strijd van ieder mens met de verschillende kanten van onszelf en de dingen in ons leven waar we niet direct betekenis aan kunnen geven.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Concept & Choreography
  Marta Alstadsæter & Kim-Jomi Fischer
  Performers
  Marta Alstadsæter & Kim-Jomi Fischer
  Music
  Rutger Zuydervelt (Machinefabriek)
  Locatie
  Grote Zaal
  engel
  Alexander van der Linden

  Engel is een mooi en teder symbiotisch duet van wezens die uit andere dimensies lijken te komen, maar elkaar toch volledig hebben gevonden en vertrouwen.

  Er zijn ervaringen met kunst die je nooit zult vergeten, Engel is er daar één van.

  Nordlys 2018

  Hun lichamen zijn bijna non-stop verstrengeld en brengen zo ook dans en circus naadloos samen.

  Dansers en choreografen Kim- Jomi Fischer (Nederland) en Marta Alstadsæter (Noorwegen) kennen elkaar sinds 2015. Hun verschillende achtergronden in hedendaagse dans en circus leidden tot een bloeiende samenwerking. Het afgelopen jaar doken ze in de mogelijkheden en de kwaliteit die ze binnen de symbiose vinden en verkenden ze hun identiteit in meerdere talen. Dit heeft op een natuurlijk wijze geleid tot de creatie van een gezamenlijk werk. Een eigen danstaal die symbool staat voor de ruimte buiten de frames van hun individuele disciplines en de bijzondere communicatie tussen hen. In 2018 ontvingen Kim & Marta de BNG Bank Dansprijs voor het concept van Engel. Engel is geselecteerd voor Aerowaves Twenty19, en toert nationaal en internationaal.

  Alexander van der Linden
  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ